Bosz legt uit waarom blessure van Lang niet op zichzelf staat

Reacties

Peter Bosz beaamt dat de fysieke klachten bij Noa Lang zorgelijk zijn. Volgens de coach van PSV is de blessure niet los te zien van de overvolle voetbalkalender.

Bosz legt uit waarom blessure van Lang niet op zichzelf staat
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 2
PSV
PSV

Lang maakte op 25 november in de uitwedstrijd tegen FC Twente na eePSV moet Lang en Lozano missen in De Kuipn afwezigheid van ruim anderhalve maand zijn rentree. Vervolgens kreeg hij te maken met een terugval, waardoor de buitenspeler de Champions League-wedstrijd tegen Sevilla miste en ook zondag niet inzetbaar zal zijn tegen Feyenoord.

'Noa heeft dit jaar nog niet eens een week vakantie gehad en moest toen alweer bij ons beginnen', schetste Bosz tijdens zijn persconferentie de belasting voor de van Club Brugge overgekomen aanwinst. 'Ieder mens heeft af en toe een weekje vakantie nodig. We kijken naar de langere termijn. Dat is de reden dat we hem nu een stap terug laten doen. Dat hij er niet straks één wedstrijd bij is en we hem daarna weer kwijt zijn. We kijken naar hoe we dat voor de lange termijn het beste kunnen doen', legde de trainer uit.

Bosz pleitte voor het kritisch kijken naar de speelkalender in de Europese top. 'Als je alleen al naar Barcelona kijkt: daar hebben drie toptalenten, Pedri, Gavi en Ansu Fati alle drie een zware kruisbandblessure opgelopen voor ze twintig jaar oud waren. Dat is geen toeval. Dat heeft natuurlijk met die overvolle speelkalender te maken', zei Bosz.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.