Bosz lacht om 'idiote wedstrijd', Sinkgraven wil niet zinspelen op EK

Bayer Leverkusen trok zaterdag een uiterst boeiende wedstrijd tegen Borussia Dortmund naar zich toe (4-3). Hoofdtrainer Peter Bosz erkende dat het zomaar anders had kunnen eindigen.

Nadat Leverkusen een voorsprong nam vocht Dortmund zich terug tot 1-2, maar bij rust stond het weer gelijk. In de tweede helft namen de bezoekers andermaal de leiding (2-3), totdat Bayer Leverkusen de zaken in de laatste tien minuten weer omdraaide en in eigen voordeel beslechtte.

Bayer Leverkusen ging de huidige speelronde in als ploeg in wiens wedstrijden de minste doelpunten vallen. Geconfronteerd met die statistiek reageerde Bosz lachend bij FOX Sports. 'Je krijgt op een gegeven moment een reputatie. Mensen nemen vandaag als voorbeeld en zeggen: ze krijgen er drie tegen, het is dat ze er zelf vier maken. Maar het is onzin.'

'Tot deze speelronde waren wij na Borussia Mönchengladbach de ploeg met de minst gepasseerde verdediging en de ploeg die het vaakst op de nul gespeeld heeft', counterde Bosz. 'Maar ik vind het allemaal prima, joh. Laat ze allemaal praten.'

Vermakelijk is het allemaal wel. 'Het was natuurlijk een idiote wedstrijd', erkende de trainer van de Duitsers. 'Het kon alle kanten op vallen, dat voelde je vanaf de kant. Het was heel moeilijk om grip op die wedstrijd te krijgen. Nou zijn alle wedstrijden die wij spelen leuk. Mensen die ons vaker volgen, zullen beamen dat het nooit saai is. En dat was het vandaag ook niet.'

Bosz gaf toe dat Bayer Leverkusen het defensief soms lastig had. Heel gek vond hij dat niet, gezien het gemis van vier defensies ingestelde middenvelders. 'We moesten daardoor nogal wat omzetten en speelden met een driemansverdediging. Dat had wel z'n weerslag. Dat voelde je de hele wedstrijd.'

Bij de 4-3, zo'n tien minuten voor het einde, leverde Daley Sinkgraven een assist op Lars Bender. Dat gaf de Nederlander een goed gevoel. Hij had eerder in de wedstrijd al bijna een assist in huis, maar toen wilde het net niet lukken. 'Ik begon wel te balen, ja. Maar nu knikte Lars 'm lekker binnen. Dit is mijn eerste assist', aldus Sinkgraven.

Sinkgraven stond dit seizoen meermaals geblesseerd aan de kant, zoals hem eerder ook overkwam bij Ajax. Inmiddels is hij weer op de weg terug. 'Aan het einde kon je wel zien dat ik vermoeid was. Drie wedstrijden in één week, dat heb ik lang niet gehad. Maar dit is lekker.'

Zinspelen op een plekje in de EK-selectie, waarin nog behoefte is aan een extra linkervleugelverdediger, wilde Sinkgraven zaterdag nog niet. 'Dat weet ik niet, dat is ook niet aan mij. De Bundesliga is natuurlijk een topcompetitie en ik speel daar nu in. Maar het zijn pas een paar wedstrijden. We zullen zien.'