Zo vaak ontsnapte Bayer Leverkusen al via goals in de slotfase

Bayer Leverkusen hield zondagavond zijn ongeslagen reeks (nu 45 wedstrijden) in stand met een bijzonder laat doelpunt. Gevoelsmatig is de kampioen van Duitsland vaker ontsnapt dit seizoen, VI zette de cijfers op een rijtje.

Borussia Dortmund
1 - 1
Bayer Leverkusen

Later dan de goal van Josip Stanisic tegen Borussia Dortmund had Leverkusen het dit seizoen nog niet gedaan. Terwijl de achtste minuut van de extra tijd bijna inging, kopte de verdediger raak uit een hoekschop voor de 1-1 op Signal Iduna Park. Daarmee voorkwam Leverkusen de eerste nederlaag van het seizoen. Het was al de 21ste treffer van Leverkusen in de laatste vijf minuten van een wedstrijd.

Met name Qarabag uit Azerbeidzjan kan meepraten over de strijdlust van Leverkusen in de slotfases van wedstrijden. Liefst vier treffers in extra tijd kreeg de arme club tegen. Eerst in de groepsfase van de Europa League, daarna in de knock-outfase. Victor Boniface besliste het uitduel in de groepsfase met een benutte strafschop in de 94ste minuut, Patrik Schick groeide daarna uit tot beul van Qarabag. Vooral het beslissende thuisduel verliep pijnlijk. Schick scoorde in de derde en zevende minuut van de extra tijd, waardoor Leverkusen alsnog met 3-2 won en doorging in Europa.

21 keer was het dus raak voor Leverkusen sinds de 85ste minuut van een wedstrijd. Goed voor zo'n zeventien procent van het totaal aantal goals van Leverkusen dit seizoen. Genoeg treffers daarvan hadden minder waarde. Zo maakte Jeremie Frimpong in de 95ste minuut de 3-0 tegen Bayern München. In totaal hadden dertien late goals van Leverkusen wel degelijk waarde, zoals te zien is in onderstaande tabel.

WedstrijdDoelpunt (minuut)Resultaat door late goal(s)