Bosz in kraker langs Lens dankzij knappe goal Aouar

Reacties

Olympique Lyon heeft zaterdag een belangrijke overwinning geboekt in de Ligue 1. Dankzij een rake kopbal van Houssem Aouar werd nummer twee RC Lens verslagen.

Bosz in kraker langs Lens dankzij knappe goal Aouar
© Pro Shots
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
2 - 1
Lens
Lens

Sinds Peter Bosz trainer is van Lyon zijn de prestaties wisselend, er werden al de nodige punten gemorst en de club stond daardoor voorafgaand aan de twaalfde speelronde teleurstellend negende. Afgelopen week sprak voorzitter Jean-Michel Aulas echter zijn vertrouwen in de Nederlandse trainer uit. 'Er is verbetering zichtbaar. Peter Bosz heeft een duidelijk verhaal, dat ik begrijp. Ik heb het volste vertrouwen in hem, net als de meeste supporters. Onze analisten denken dat we het seizoen heel sterk gaan eindigen, dus er is geen enkele spanning.'

Zaterdag kwam Lens op bezoek, de verrassende nummer twee en binnen een kwartier kwam Lyon tot twee keer toe goed weg. Florian Sotoca en Wesley Saïd lieten de ploeg van Bosz schrikken. Na een overtreding van Facundo Medina kreeg de thuisclub in de 25ste minuut een strafschop, die door Karl Toko Ekambi werd binnengeschoten. Acht minuten leek Jonathan Clauss de stand gelijk te trekken, maar de VAR annuleerde deze treffer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vier minuten voor rust kon Bosz voor de tweede keer juichen toen Aouar allert reageerde op de rebound na een schot van Toko Ekambi. Jean-Louis Leca kon redding brengen, maar de bal stuiterde omhoog en kon worden binnengekopt door de spelmaker van Lyon. In de tweede helft kwamen de bezoekers na ruim een uur terug in de wedstrijd. Arnaud Kalimuendo maakte de 2-1. Het was al de tiende Ligue 1-treffer voor de negentienjarige aanvaller.

Het leverde een spannende slotfase op, maar verder dan een kans voor Przemyslaw Frankowski kwam Lens niet. Anthony Lopes redde uitstekend op de inzet van de middenvelder, waardoor het 2-1 bleef in het Groupama Stadium. Olympique Lyon heeft daardoor nu negentien punten uit twaalf duels, waarmee het vijfde staat. Lens heeft twee punten meer en bezet daarmee nog altijd de tweede plaats in de Ligue 1.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2021/2022

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
26
8
4
90-36
+54
86
2
Olympique Marseille
38
21
8
9
63-38
+25
71
3
Monaco
38
20
9
9
65-40
+25
69
4
Rennes
38
20
6
12
82-40
+42
66
5
Nice
38
20
7
11
52-36
+16
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Olympique Lyon
Meer over Olympique Lyon
Meer RC Lens
Meer over RC Lens
Meer Ligue 1
Meer over Ligue 1
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.