Mikautadze goud waard voor Metz in Franse degradatiestrijd

Reacties

FC Metz heeft vrijdagavond een cruciale zege geboekt in de Ligue 1. Door een dubbelslag van Ajax-huurling Georges Mikautadze won de nummer voorlaatst van Frankrijk van nummer zes RC Lens, waardoor er weer hoop gloort voor Metz.

Mikautadze goud waard voor Metz in Franse degradatiestrijd
© Pro Shots
Metz
Metz
2 - 1
Lens
Lens

Bij de thuisploeg begon Mikautadze in de basis. De Georgiër verkeert de afgelopen maanden in goede vorm bij de laagvlieger in Frankrijk. Dat bewees hij tegen Lens nog maar eens. Metz kwam door een rake strafschop van Florian Sotoca weliswaar op achterstand, maar door twee treffers van Mikautadze ging het er alsnog met de zege vandoor.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vooral de eerste treffer van Mikautadze was om door een ringetje te halen. Hij draaide zich knap vrij en schoot snoeihard de gelijkmaker binnen. Maar ook zijn tweede goal was van grote klasse. De spits profiteerde van een fout achterin bij Lens, pikte de bal op en chipte de hem subtiel over doelman Brice Sambe heen. Daardoor staat Mikautadze nu op negen goals en drie assists in veertien Ligue 1-duels dit seizoen.

Voetbal International zette uiteen waarom Mikautadze bij Ajax een flop was, maar in Frankrijk wél rendeert.

Metz won het duel uiteindelijk met 2-1, waardoor het zeer belangrijke punten kan bijschrijven. De Franse ploeg staat nu op de voorlaatste plek, maar heeft evenveel punten als nummer zestien Lorient, dat een wedstrijd minder heeft. De onderste twee ploegen degraderen direct in Frankrijk en de nummer zestien speelt nacompetitie. Het gat naar nummer vijftien Nantes is nu nog maar twee punten voor Metz. 

Ligue 1

Stand Ligue 1 2023/2024

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
Le Havre
31
6
11
14
30-41
-11
29
16
Metz
31
8
5
18
32-51
-19
29
17
Lorient
31
6
8
17
37-61
-24
26
18
Clermont
31
5
10
16
25-50
-25
25
* Actueel tot en met 29 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.