Gemiste strafschop en rode kaart helpen PSG bij zege op RC Lens

Paris Saint-Germain heeft op bezoek bij RC Lens een benauwde 0-2 zege geboekt. Bradley Barcola en Kylian Mbappé zorgden voor de doelpunten.

Lens
Lens
0 - 2
PSG
PSG

De thuisploeg kende een vliegende start tegen de Franse koploper. Al na zes minuten kon RC Lens op voorsprong komen, nadat Danilo Pereira een overtreding beging op Elye Wahi. Scheidsrechter Jérôme Brisard legde de bal op de stip, maar Przemysław Frankowski schoot de bal recht op PSG-doelman Gianluigi Donnarumma.

Paris Saint-Germain had het lastig en ontsnapte meerdere keren aan een tegentreffer. Centrale verdediger Kevin Danso kopte rakelings naast en Faitout Maouassa schoot net over. Toch kwamen de bezoekers na een half uur spelen op voorsprong. Barcola rondde fraai af op aangeven van Mbappé.

Kort voor rust werd het PSG een stukje eenvoudiger gemaakt. RC Lens moest in de extra tijd van de eerste helft verder met tien man, nadat Jonathan Gradit de doorgebroken Barcola onderuit haalde. Eerst gaf Brisard geel, maar de VAR adviseerde een zwaardere straf.

In de tweede helft werd RC Lens ondanks het ondertal een aantal keer erg gevaarlijk via Neil El Aynaoui, Jhoanner Chávez en Wahi, maar geluk ontbrak zondagavond bij de nummer twee van vorig seizoen. Na een uur spelen leek invaller Fabián Ruiz de voorsprong te kunnen verdubbelen, maar de Spanjaard raakte de bal volledig verkeerd en zag zijn poging mijlenver naast vliegen.

Een tweede PSG-treffer bleef uit en dus bleef RC Lens ook met tien man in de wedstrijd. Donnarumma moest in de slotfase redding brengen na een schot van Ayanda Sishuba. Een minuut voor tijd gooide Mbappé de wedstrijd echter in het slot na een pijlsnelle counter.

Paris Saint-Germain ziet door de overwinning de voorsprong op nummer twee OGC Nice groeien naar acht punten. Nice ging eerder dit weekend namelijk met 2-0 onderuit bij Stade Rennes. RC Lens blijft door de nederlaag voorlopig achtste.