Bosz grijpt mis: Rashica-deal ketst vlak voor Duitse deadline af

Reacties

Peter Bosz hoopte er op Deadline Day nog een aanvaller bij te krijgen, maar het lukte Bayer Leverkusen niet meer om op tijd een akkoord te bereiken met Werder Bremen over de transfer van Milot Rashica.

Bosz grijpt mis: Rashica-deal ketst vlak voor Duitse deadline af
© Pro Shots

Eerder deze maandag maakten Duitse media melding van een mogelijke hereniging van Bosz en Rashica, die elkaar nog kennen van hun korte gezamenlijke periode bij Vitesse in het seizoen 2015/16. Daarmee leek de Nederlandse trainer nog zijn gewenste aanvallende versterking te krijgen, maar nu de transferdeadline in Duitsland (18.00 uur) is verstreken blijkt dat toch niet het geval.

De clubs konden het namelijk niet eens worden over de optie tot koop, waardoor de huurdeal op het laatste moment toch afketste. Dat bevestigt Leverkusen-directeur Rudi Völler maandagavond tegenover Kicker. 'Er waren problemen met de optie tot koop. Bremen en wij hadden daar verschillende ideeën over. Uiteindelijk was er niet meer genoeg tijd om tot een akkoord te komen.'

En dus moet Rashica zich verzoenen met een langer verblijf in Bremen, minimaal tot aan de winterse transferperiode. Dat terwijl er genoeg interesse was voor de 24-jarige Kosovaar. In de zomer heette RB Leipzig nog zijn bestemming te zijn, maar die transfer kwam nooit van de grond. Later mengde Aston Villa zich in de strijd, maar ook dat slaagde er niet in de vleugelspits aan te trekken.

Daarmee raakt Werder op de slotdag met de bij Ajax teruggekeerde Davy Klaassen dus slechts één sterkhouder kwijt en moet Bosz het doen met zijn huidige selectie. De Nederlandse trainer zag met Kai Havertz en Kevin Volland twee belangrijke aanvalskrachten vertrekken en kreeg daar alleen Patrik Schik voor terug. De Tsjech staat de rest van de maand aan de kant met een blessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Meer M. Rashica
Meer over M. Rashica
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.