Bayer Leverkusen haalt met deel Havertz-miljoenen nieuwe spits binnen

Reacties

Patrik Schick wordt de nieuwe spits van Bayer Leverkusen. De aanvaller is dinsdag in Duitsland gearriveerd voor zijn medische keuring en zal aansluitend een vijfjarig contract ondertekenen.

Bayer Leverkusen haalt met deel Havertz-miljoenen nieuwe spits binnen
© Pro Shots

Leverkusen betaalt naar verluidt zo'n 27 miljoen euro voor Schick, die via een bonusregeling nog wat extra geld voor AS Roma bij elkaar kan spelen. De 24-jarige Tsjech moet bij de ploeg van Peter Bosz gezien worden als de opvolger van Kevin Volland. Hij vertrok eerder deze zomer naar AS Monaco.

Schick staat na zijn vertrek naar Leverkusen voor zijn tweede seizoen in Duitsland. De aanvaller kwam in het afgelopen jaar op huurbasis uit voor RB Leipzig, waarvoor hij in 22 competitiewedstrijden tien keer scoorde. Leipzig wilde graag langer door met Schick, maar slaagde er niet in om een akkoord te bereiken met Roma over een transfersom. Leverkusen had wél succes.

Schick wordt de eerste zomeraankoop van Leverkusen. Daar staat het vertrek van basisspelers Volland en Kai Havertz tegenover. Laatstgenoemde ging voor liefst tachtig miljoen euro naar Chelsea en Leverkusen is nu met een goedgevulde portemonnee de transfermarkt op gegaan. Roma is de eerste club die hiervan profiteert.

Bekijk hier al onze video's
Meer P. Schick
Meer over P. Schick
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.