Bosz en Boadu kunnen Nederland zeer goede dienst bewijzen

Reacties

In de coëfficiënten-strijd met Portugal kan er voor Nederland vanuit Frankrijk een helpende hand komen van twee landgenoten. Peter Bosz en Myron Boadu kunnen een genadeklap uitdelen.

Bosz en Boadu kunnen Nederland zeer goede dienst bewijzen
© Pro Shots

Nederland en Portugal zijn verwikkeld in de strijd om de begeerde zesde plaats op de UEFA-coëfficiëntenranglijst. Terwijl de Eredivisie nog alle ijzers in het vuur heeft, is de Portugese delegatie teruggebracht tot vier vertegenwoordigers. Met de verwachte uitschakeling van Sporting Portugal door Manchester City in de Champions League is de hoop in de Europa League gevestigd op FC Porto en SC Braga.

Die twee clubs staan in de Europa League tegenover een Franse opponent, zo werd door het lot bepaald. Braga wacht een dubbele confrontatie met het AS Monaco van Boadu, terwijl Porto het moet opnemen tegen het Olympique Lyon van Bosz.

De Nederlandse trainer beseft dat het geen makkelijke opgave is. 'Het is een goede tegenstander die in eigen land in de competitie nog niet heeft verloren', reageerde Bosz op de loting. 'We weten dat het een van de beste teams van het moment is. Ze zijn gewend in Champions League te spelen. Maar dit keer kwamen ze in een groep terecht die niet makkelijk was.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.