Bosz dreigt uitgefloten supertalent Havertz te verliezen

Reacties

Kai Havertz speelt deze zaterdag mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Bayer Leverkusen. Het twintigjarige toptalent zit in een lastige periode en is druk met zijn toekomst.

Bosz dreigt uitgefloten supertalent Havertz te verliezen
© Pro Shots
FSV Mainz 05
FSV Mainz 05
0 - 1
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Havertz is heel ver voor zijn leeftijd. De zevenvoudig international wordt gezien als een mix tussen Michael Ballack en Mesut Özil, een zeer complete middenvelder. Een week geleden speelde Havertz zijn honderdste duel in de Bundesliga, waarin de aanvallende middenvelder vorig seizoen tot zeventien goals en vier assists kwam. Peter Bosz smeedde een Doppel-Acht met Havertz en de inmiddels vertrokken Julian Brandt, het andere gezicht van de Duitse toekomst.

Dit seizoen worstelt Havertz. Zijn rendement is gestokt (twee goals en een assist), maar zorgwekkender is dat zijn spel ook te wensen over laat. De nederlaag in zijn jubileumwedstrijd tegen 1. FC Köln bleek de opmaat voor een vervelende woensdagavond. Havertz kreeg totaal geen grip op de wedstrijd tegen Hertha BSC (0-1 nederlaag) en hij werd onder begeleiding van een fluitconcert vroegtijdig gewisseld.

© Pro Shots

'Ik denk dat de fluitconcerten niet voor hem waren, maar voor mij omdat ik hem verving', zei Bosz na afloop in een poging om zijn pupil te beschermen. Medespeler Jonathan Tah draaide er niet omheen. 'Ik vind het scheiße. Het helpt niet en hij zal niet extra gemotiveerd worden. Die jongen is twintig jaar oud, dit is niet leuk voor hem.'

Tah kreeg bijval van Sven Bender, die een boodschap had voor de Leverkusen-aanhang. 'Ze moeten niet vergeten dat hij een uitstekende speler is die al veel voor de club heeft betekend. Het is ook normaal dat hij zich zorgen maakt over zijn toekomst. Dat moet je hem niet kwalijk nemen. Ik heb niet het gevoel dat hij ergens anders is met zijn hoofd.'

Vrijdag kwam Bosz terug op het voorval. 'Ik begrijp het gefluit tegen Havertz niet. We hebben het altijd over de Bayer-familie, dat zijn de fans, spelers, werknemers - allemaal samen. Ook al komt het maar van een paar mensen, ik zou mijn familie nooit zo beschimpen', in aanloop naar de wedstrijd van deze zaterdag tegen 1. FSV Mainz 05.

Na het afsluitende duel voor de winterstop zal de jonge middenvelder zich over zijn toekomst beraden. Havertz maakt er geen geheim van dat hij graag naar een Europese topclub wil verkassen, als de tijd rijp is. 'Ik denk dat ik genoeg internationale ervaring heb opgedaan bij Leverkusen. Het spelen van meerdere wedstrijden per week gaat me goed af en ik denk dat ik klaar ben voor een vervolgstap, ook buiten Duitsland', zei hij vorige maand.

Afgelopen zomer had sportief directeur Rudi Völler 'een vriendelijk gesprek' aan de telefoon met Karl-Heinz Rummenigge. De toenadering van Bayern München werd met een glimlach afgeslagen, omdat Havertz' potentieel een duizelingwekkende transfersom garandeert. Volgens BILD houden Havertz en zijn zaakwaarnemer momenteel gesprekken met meerdere clubs, waaronder Manchester City en Manchester United. De vraagprijs van Leverkusen zou 130 miljoen euro bedragen.

Havertz kan in de voetsporen treden van Leroy Sané, die op dezelfde leeftijd en met 57 wedstrijden op het hoogste niveau in de benen van Schalke 04 naar Manchester vertrok. Havertz speelt in Mainz zijn 126ste, mogelijk ook zijn zwanenzang in Duitsland.

De wedstrijden in de zeventiende speelronde van de Bundesliga:


Vr 20 dec. 2019

Za 21 dec. 2019

Zo 22 dec. 2019

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Meer FSV Mainz 05
Meer over FSV Mainz 05
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.