Bosz deelt Marseille dreun uit in aanloop naar return tegen Feyenoord

Olympique Marseille heeft zondag een gevoelige nederlaag geleden in de Ligue 1. Tussen het tweeluik tegen Feyenoord door deelde Peter Bosz met Olympique Lyonnais een dreun uit aan de formatie van trainer Jorge Sampaoli.

Olympique Marseille
0 - 3
Olympique Lyonnais

Sampaoli voerde enkele wijzigingen door voor de Choc des Olympiques. Marseille verloor donderdag de eerste slag in de halve finale van de Conference League met 3-2 van Feyenoord, maar kan de krachten in de competitie niet sparen. Het directe Champions League-ticket is immers nog niet binnen. Ten opzichte van het duel met Feyenoord kregen doelman Pau López, Pol Lirola, Sead Kolasinac, Pape Gueye, Cengiz Ünder en Arek Milik een basisplaats. Sterspeler Dimitri Payet startte ook in Stade Vélodrome.

De wedstrijd die eerder dit seizoen in Lyon nog werd gestaakt vanwege ongeregeldheden op de tribunes kende in Marseille een wat saaie eerste helft. De formaties van Sampaoli en Peter Bosz kwamen niet tot grote kansen, al nam de thuisploeg gaandeweg het heft meer in handen. Dat beide teams in de eerste 45 minuten niet tot een schot op doel kwamen, was veelzeggend.

De tweede helft kende meer hoogtepunten, te beginnen bij een grote counterkans voor Milik. Na een pass van Lirola stuitte de Poolse spits op keeper Anthony Lopes. De openingstreffer kwam niet van Marseille, maar van Lyon. In de 55ste minuut belandde een vrije trap van Emerson Palmieri in de muur. Moussa Dembélé probeerde de bal er van dichtbij in te krijgen, maar Lopes lag in de weg. Uiteindelijk tikte Castello Lukeba binnen en leidde de ploeg van Bosz.

Zo verdedigde Lyon een voorsprong en liepen de gemoederen tijdens de wedstrijd steeds hoger op. De bezoekers hielden het hoofd het meest koel en verdubbelden een kwartier voor het einde zelfs de score. Malo Gusto had een uitstekende voorzet in huis op Dembélé, die met zijn hoofd voor 0-2 zorgde. Marseille had daar niet meer van terug en de avond werd zelfs nog pijnlijker voor de thuisploeg. Doordat doelman Lopez mistastte bij een voorzet van invaller Tete slaagde Karl Toko Ekambi erin om de bal in een leeg doel te tikken: 0-3.

Door de nederlaag moet Marseille nog vrezen voor het directe Champions League-ticket. De club staat op de tweede plek, maar de voorsprong op Stade Rennais en AS Monaco bedraagt slechts drie punten. Bosz staat met Lyon op de zevende plaats en hoopt nog op deelname aan Europees voetbal.