Bayer Leverkusen heeft ten koste van Borussia Dortmund de eerste Bundesliga-zege van 2021 geboekt. Wout Weghorst schreef Wolfsburg-historie.

Bayer Leverkusen
2 - 1
Borussia Dortmund

Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund mogen dan te boek staan als titelkandidaten, door de resultaten van de laatste weken had die status voor beide teams aan kracht ingeboet. Zeker Die Werkself kon na de valse start van 2021 een succes goed gebruiken, waar BVB na de teleurstellende remise tegen FSV Mainz 05 ook op revanche aasde.

Leverkusen zette binnen een kwartier een stap op weg naar de eerste Bundesliga-zege van het kalenderjaar. Na een splijtende pass van Leon Bailey rondde Moussa Diaby af. De ploeg van Peter Bosz kreeg in de temporijke eerste helft kansen op een tweede treffer, zoals Dortmund voor rust de mogelijkheden op de gelijkmaker onbenut liet.

De 1-1 viel na ruim een uur en kwam van de voet van voormalig Leverkusen-kracht Julian Brandt. Toch keerde Dortmund met lege handen huiswaarts. Florian Wirtz stond in de tachtigste minuut aan het einde van een succesvolle Leverkusen-counter. Het zeventienjarige toptalent maakte daarmee een einde aan een slechte reeks in de Bundesliga, waardoor Bayer de oude club van Bosz op een achterstand van drie punten zette.

FSV Mainz 05
0 - 2
VfL Wolfsburg

Wout Weghorst deed zaterdag in zijn honderdste wedstrijd voor VfL Wolfsburg weer van zich spreken als goalgetter. De Oranje-international kreeg daarmee een clubrecord in het vizier. Nimmer had een speler van Wolfsburg in de eerste seizoenshelft twaalf keer gescoord. Die benodigde goal was hem in de kansarme eerste helft niet gegeven.

FSV Mainz 05, dat met Jean-Paul Boëtius en zonder de geblesseerde Jeremiah St. Juste speelde, moest na rust buigen voor Wolfsburg. Bartosz Bialek brak na een uur de ban, waarna Weghorst in de 79ste minuut de wedstrijd besliste en zo een clubrecord pakte.