Scorende en pissige Weghorst vijzelt topcijfers verder op in Bundesliga-kraker

Reacties

Wout Weghorst heeft zich zaterdagmiddag wederom laten gelden namens VfL Wolfsburg. In de Bundesliga-kraker tegen het RB Leipzig van invaller Justin Kluivert scoorde hij wederom, waarmee hij zijn fraaie cijfers nog maar wat meer glans gaf. Goed voor de zege was dat echter niet.

Scorende en pissige Weghorst vijzelt topcijfers verder op in Bundesliga-kraker
© Pro Shots
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg
2 - 2
RB Leipzig
RB Leipzig

Het uitstekend aan het seizoen gestarte Wolfsburg draait de laatste weken wat moeizamer. In de eerste elf competitiewedstrijden werd er niet één keer verloren, al wonnen Die Wölfe in die periode ook slechts vijf keer. De vier afgelopen wedstrijden leverden echter twee nederlagen op (op bezoek bij Bayern München en Borussia Dortmund).

Met RB Leipzig trof de ploeg van Weghorst zaterdagmiddag wederom een van de topploegen uit de Bundesliga, waar zaterdag nog meer wedstrijden werden gespeeld. In de eigen wedstrijd kreeg Wolfsburg een vroege tik te verwerken, toen Nordi Mukiele uit een lage voorzet van Emil Forsberg de 0-1 binnenschoot. Door die treffer hebben er dit seizoen nu dertien verschillende spelers gescoord namens RB Leipzig, de club is wat dat betreft koploper van Duitsland.

Weghorst
Door die razendsnelle domper leek het een lange middag te gaan worden voor Wolfsburg, maar nog voor rust had de ploeg zich knap opgericht. Dat begon met een heerlijke goal van Weghorst, die een afgemeten voorzet van Yannick Gerhardt al duikend werkelijk schitterend binnenkopte. Het was alweer zijn elfde treffer van het seizoen en zijn vierde met het hoofd. Bovendien maakte Weghorst daarmee zijn 53ste treffer in zijn 100ste duel voor zijn werkgever.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Niet lang na die gelijkmaker werd het ook 2-1, omdat Renato Steffen de bal via het lichaam van RB Leipzig-verdediger Willi Orbán binnenschoot. Diezelfde Orbán was kort na de pauze verantwoordelijk voor de laatste goal van de middag, op curieuze wijze. Een indraaiende vrije trap bleef wat hangen en werd vervolgens heel slap ingeschoten door Amadou Haidara, de bal leek makkelijk te kunnen worden weggewerkt, maar niemand bij Wolfsburg greep in. De richting het doel hobbelende bal kon nog nét gestopt worden door keeper Koen Casteels, maar Orbán was attent en schoot de rebound binnen.

Frustratie
Die tegengoal leidde overduidelijk tot flinke frustraties bij Weghorst. Direct na de treffer liet hij zijn boosheid in woord en gebaar duidelijk blijken, terwijl hij bij de scheidsrechter klaagde dat er een overtreding was gemaakt. Even later voelde hij zich wederom geroepen om te protesteren, toen een in (in zijn eigen ogen) overtreding op hemzelf niet werd bestraft. En weer ietsje later kreeg Weghorst zelf wél geel, nadat hij de opspringende Marcel Sabitzer vloerde met een lompe frustratiebeuk in zijn rug.

In het laatste kwart viel Kluivert nog in bij de bezoekers, en het had niet veel gescheeld of hij had de bezoekers nog de zege bezorgd. Hij stond voor het doel volledig vrij toen Angeliño de bal kreeg in de zestien, maar de Spaanse linkspoot (ex-NAC Breda en -PSV) gaf de bal niet goed voor. Ook Weghorst was nog dicht bij een goal, maar kreeg zijn voet net niet tegen de bal. Omdat Kluivert diep in blessuretijd een grote kans verprutste, bleef het bij 2-2.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2020/2021

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
99-44
+55
78
2
RB Leipzig
34
19
8
7
60-32
+28
65
3
Borussia Dortmund
34
20
4
10
75-46
+29
64
4
VfL Wolfsburg
34
17
10
7
61-37
+24
61
5
Eintracht Frankfurt
34
16
12
6
69-53
+16
60
6
Bayer Leverkusen
34
14
10
10
53-39
+14
52
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.