'Kerstcadeautje' voor Bosz: Leverkusen legt toptalent langdurig vast

Reacties

Bayer Leverkusen is erin geslaagd toptalent Florian Wirtz langdurig vast te leggen. De zeventienjarige middenvelder heeft een contract tot medio 2023 getekend bij de club van trainer Peter Bosz.

'Kerstcadeautje' voor Bosz: Leverkusen legt toptalent langdurig vast
© Pro Shots

En dat is vlak voor de feestdagen toch een cadeautje voor Bosz, die toch al met een goed gevoel onder de kerstboom zal zitten. Wirtz was in de eerste seizoenshelft ondanks zijn jonge leeftijd een belangrijke speler voor Leverkusen. De aanvallende middenvelder ontpopte zich na het vertrek van Kai Havertz naar Chelsea als een van de smaakmakers en was in achttien officiële duels goed voor vijf goals en vijf assists. Vorig seizoen werd de jeugdinternational met zijn doelpunt tegen Bayern München al de jongste doelpuntenmaker ooit in de Bundesliga.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Directeur Rudi Völler is dan ook blij dat Wirtz zijn toekomst heeft verbonden aan Leverkusen, dat zaterdag de koppositie moest afstaan aan Bayern München. 'Florian heeft onze hoge verwachtingen in zijn eerste jaar als prof ruimschoots overtroffen', zegt de oud-international. 'Hoe zelfbewust hij in de Bundesliga en ook op het internationale podium in de Europa League heeft opgetreden, is indrukwekkend. Als hij zo doorgaat en zijn ontwikkeling op deze manier doorzet, zal Florian zeker een mooie carrière hebben', aldus Völler, over de Bosz Babe.

Ook technisch manager Simon Rolfes is ervan overtuigd dat Wirtz een 'bijzondere speler' kan worden. 'En Florian is nu al een belangrijke speler in onze ploeg.' Volgens de hoofdpersoon zelf komt dat ook doordat de integratie in de selectie heel soepel is verlopen. 'Hoe de technische staf en de selectie mij hebben opgenomen en hoe de directie zich met mij bezighoudt, is heel indrukwekkend. Ik speel hier in een superploeg en geloof er heilig in dat we samen iets kunnen winnen. We zijn op de goede weg, dat kan ik elke training weer zien.'

'Wat Peter Bosz presteert bij Leverkusen kan eigenlijk niet'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.