Borussia Dortmund heeft in de Duitse titelstrijd verrassend punten laten liggen tegen hekkensluiter FSV Mainz. Werder Bremen boekte een belangrijke zege.

Borussia Dortmund
1 - 1
FSV Mainz 05

In de jacht op het eerste succes onder trainer Bo Svensson was bij FSV Mainz 05 de vraag hoe de goalgetter Erling Braut Haaland kon worden afgestopt. De optie Jeremiah St. Juste verviel door een bovenbeenblessure. Zonder de oud-Feyenoorder dreigde het plan al na minder dan twee minuten te mislukken. Haaland verschalkte doelman Robin Zentner met een bekeken schot, maar de snelle treffer werd op advies van de VAR afgekeurd wegens buitenspel.

Dankzij de VAR en het aluminium bij een schot van Jude Bellingham haalde Mainz de rust zonder kleerscheuren. De gasten, die waren begonnen met Jean-Paul Boëtius in de basis, hadden aanvallend weinig in de melk te brokkelen. Na bijna een uur sloeg de ploeg van Svensson genadeloos toe. Levin Öztunali knalde met links van afstand de bal in de kruising.

De achterstand noopte BVB-trainer Edin Terzic tot het inbrengen van een andere spits met hoge verwachtingen; Youssoufa Moukoko. De zestienjarige aanvaller bewees zijn waarde in de 73ste minuut door de bal knap binnen te houden en daarmee de basis te leggen voor de 1-1 van Thomas Meunier in de 73ste minuut.

De Belgische international had een minuut na de gelijkmaker zijn aandeel in de uitgelezen kans op de 2-1. Een overtreding om hem leidde tot een strafschop. Marco Reus faalde echter vanaf elf meter. Het was een misser met gevolgen, want BVB slaagde er niet in de tweede maken. Dortmund verzuimde zo te profiteren van het puntenverlies van concurrenten Bayer Leverkusen en RB Leipzig. Mainz blijft ondanks het punt laatste in de Bundesliga.

1. FC Köln
1. FC Köln
0 - 0
Hertha BSC
Hertha BSC

De beroerde reeks op vreemde bodem had de druk bij Hertha BSC opgevoerd. De nederlagen bij SC Freiburg en Arminia Bielefeld waren hard aangekomen in de hoofdstad. Op bezoek bij nummer zestien 1. FC Köln moest de eerste uitzege sinds begin november worden geboekt. De Oude Dame slaagde niet in haar opzet, want ook met de inbreng van de laat in gebrachte Daishwan Redan bleef Hertha in Keulen improductief.

1899 Hoffenheim
0 - 0
Arminia Bielefeld

1899 Hoffenheim, waar Melayro Bogarde en Joshua Brenet op de bank begonnen, wilde zich ten koste van promovendus Arminia Bielefeld lucht verschaffen. Het degradatiespook werd echter geen schrik aangejaagd, want de doelpunten bleven achterwege in Sinsheim.

Werder Bremen
2 - 0
FC Augsburg
FC Augsburg

Werder Bremen, waar Tahith Chong op de bank bleef, heeft een belangrijke zege geboekt in de strijd tegen degradatie. Theodor Gebre Selassie zette zijn ploeg met een acrobatische volley in de 84ste minuut de wedstrijd tegen FC Augsburg op het goede spoor. Felix Agu maakte met zijn eerste Bundesliga-doelpunt in de 88ste minuut een einde aan de onzekerheid voor Werder, dat door de zege op een punt is gekomen van Augsburg.