Bosz baalt van spel Dortmund: 'Dan is het simpel voor de opponent'

Reacties

Peter Bosz hekelt het gebrek aan agressiviteit van zijn ploeg uit bij Hannover 96 zaterdagmiddag. Borussia Dortmund raakte zijn koppositie in de Bundesliga kwijt door met 4-2 te verliezen bij de promovendus.

Bosz baalt van spel Dortmund: 'Dan is het simpel voor de opponent'

Dortmund kwam tot twee keer toe terug van een achterstand, maar na een rode kaart was het einde verhaal. Toch wil Bosz de nederlaag niet wijten aan het een half uur spelen met tien man. De coach zag Hannover overall gezien goed spelen, zijn eigen team allerminst. 'Als wij niet goed druk zetten, dan is het simpel voor de opponent', begint Bosz zijn analyse over de dure nederlaag.

'Ons probleem was dat Hannover vroeg druk zette. Ze verdedigden over het hele veld één tegen één, waardoor wij niet aan ons spel toekwamen. Hannover speelde veel ballen achter onze laatste lijn, waar wij niet goed op reageerden. Zelf hebben we de ruimtes, die er wél lagen, niet goed benut', vervolgt de Nederlander, die bijval krijgt van zijn aanvoerder.

Marcel Schmelzer
'We trapten er keer op keer in', doelt Marcel Schmelzer op de vele ballen achter de laatste linie van Dortmund die direct gevaarlijk werden. 'We moeten dit gaan analyseren, want er is veel te bespreken.' Het verlies van Die Schwarzgelben zorgt er in ieder geval voor dat Dortmund koploper af is. Bayern München en RB Leipzig maken zaterdag onderling uit wie de nummer één wordt op de Bundesliga-ranglijst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.