Borussia Dortmund wil unieke serie uit 2009 evenaren

Borussia Dortmund kan vanavond in het uitduel met 1. FC Köln een clubrecord evenaren. Indien de huidige nummer twee van de Bundesliga-ranglijst met drie punten huiswaarts keert, is de zevende competitiezege op rij een feit.

Borussia Dortmund wil unieke serie uit 2009 evenaren

Daarmee zou Dortmund een unieke prestatie uit het seizoen 2008/09 evenaren. In die jaargang won de ploeg in de slotfase van de competitie voor het eerst in de clubhistorie zeven Bundesliga-duels op rij. Destijds was de huidige trainer Jürgen Klopp (foto) ook al werkzaam in Dortmund.

Met achttien punten uit de eerste zeven wedstrijden van het Bundesliga-seizoen kent Dortmund een uistekende competitiestart. Alleen het verrassende FSV Mainz 05 doet met met 21 punten nóg beter dan de formatie van Klopp.

Zo rooskleurig als de situatie bij Dortmund is, zo zorgwekkend is de staat van dienst van tegenstander 1. FC Köln. De zwalkende ploeg van trainer Zvonimir Soldo won tot dusverre pas één competitiewedstrijd, bleef de laatste vier wedstrijden zonder succes en bevindt zich met vijf punten op de zestiende plaats op de ranglijst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen