Borussia Dortmund sluit seizoen af met puntenrecords

Met een overtuigende 4-0 overwinning op SC Freiburg besloot Borussia Dortmund het succesvolle seizoen in stijl. Daarmee kreeg de Duitse kampioen ook twee records in handen.

Borussia Dortmund sluit seizoen af met puntenrecords

In de eerste helft kon Borussia Dortmund door twee treffers van zowel Jakub Blaszczykowski (foto) als Robert Lewandowski de overwinning al niet meer ontgaan. Met de drie punten vestigde BVB twee Bundesliga-records.

Bayern München kwam zowel in 1971/72 als in 1972/73 na 34 wedstrijden tot 79 punten, omgerekend naar drie punten per zege. Dortmund haalde er dit seizoen twee meer, mede dankzij de 47 punten na de winterstop. Die score na één seizoenhelft is evenmin nooit vertoond in de Bundesliga. In de tweede helft van het seizoen speelde Dortmund slechts twee keer gelijk en won het vijftien keer.

Borussia Dortmund hield bovendien met het succes tegen SC Freiburg zijn ongeslagen status in 28 wedstrijden op rij in stand. Ook dat kwam nimmer voor in één seizoen.

Volgende week kan een nieuw hoogtepunt in de historie van Dortmund volgen. Borussia legde nog nooit beslag op de dubbel. De bekerfinale tegen Bayern München staat komende zaterdag op het programma. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's