Borussia Dortmund beleeft middag om je vingers bij af te likken

Borussia Dortmund heeft door een 6-0 overwinning op VfL Wolfsburg de druk op koploper Bayern München weer vergroot. Er zijn nog drie wedstrijden te spelen in de Bundesliga.

Borussia Dortmund
6 - 0
VfL Wolfsburg

Bayern ligt met nog drie wedstrijden te gaan op poleposition om de 32e landstitel binnen te slepen, al is het verschil met Dortmund slechts één puntje en blijft de titelstrijd daardoor onverminderd spannend.

De potentiële bananenschil werd vakkundig ontweken, want Dortmund liet er zondag geen gras over groeien tegen Wolfsburg. Een lange bal van Emre Can over een meter of vijftig kwam terecht bij de opkomende Julian Ryerson, die voorgaf op de binnenkoppende Karim Adeyemi, die weer zijn vijfde doelpunt van het seizoen maakte en daarna de scorende Sébastien Haller bediende. Voor rust was het de beurt aan Donyell Malen en daardoor stond het na 37 minuten al 3-0 voor de thuisploeg.

Voor Wolfsburg, dat nog strijdt om Europa League-voetbal, werd het uiteindelijk een rampmiddag. De veelbesproken Jude Bellingham, volgens Spaanse media hard op weg naar Real Madrid, schoot vanaf een meter of 25 de 4-0 binnen, al kreeg hij daarbij wat hulp van Koen Casteels. De doelman zag de bal ongelukkig over de lijn belanden. Adeyemi, de man van de wedstrijd, tekende daarna op aangeven van Haller voor 5-0.

Adeyemi had zijn wedstrijd nog wat extra glans kunnen geven door vanaf elf meter ook de 6-0 binnen te schieten, maar dat was te veel gevraagd. Bellingham deed dat vlak voor tijd wel, waardoor het voor Dortmund-fans een middag werd om je vingers bij af te likken.