Bondscoachschap Guardiola financieel onhaalbaar voor AFA: 'Niet te doen'

Reacties

De Argentijnse voetbalbond AFA heeft na het teleurstellend verlopen WK gekeken naar de mogelijkheid om Pep Guardiola aan te stellen als de nieuwe bondscoach van het Zuid-Amerikaanse land. Al snel bleek dit financieel niet haalbaar te zijn, vertelt AFA-voorzitter Claudio Tapia.

Bondscoachschap Guardiola financieel onhaalbaar voor AFA: 'Niet te doen'

Argentinië bereikte op het WK in Rusland met wat fortuin de knock-outfase van het toernooi en werd in de achtste finales direct uitgeschakeld door de latere wereldkampioen Frankrijk. Bondscoach Jorge Sampaoli kreeg al tijdens het WK te maken met de nodige kritiek en het was dan ook geen verrassing dat hij ruim twee weken na de uitschakeling op straat werd gezet.

In de zoektocht naar een nieuwe bondscoach dacht Tapia aan Guardiola. Hij vertelt aan TyC Sports dat hij contact heeft opgenomen met de succestrainer van Manchester City. 'Maar het is onmogelijk om hem te halen', stelt de preses. 'Je moet een héél erg dikke portemonnee hebben om dit mogelijk te maken. We wisten dat het duur zou worden, maar zó duur… We hebben het geprobeerd, maar het was gewoon niet te doen. Het is bij een gesprek gebleven.'

Lionel Scaloni en Pablo Aimar zijn als interim-duo naar voren geschoven door Tapia, die ondertussen verder blijft zoeken naar een geschikte bondscoach. Hij noemt Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur), Diego Simeone (Atlético Madrid) en Marcelo Gallardo (River Plate) als kandidaten. Tapia voegt daar echter aan toe dat er waarschijnlijk voor december geen beslissing zal worden genomen.

'We moeten met iedereen praten', benadrukte de bondsvoorzitter. 'We hebben geen haast. Pochettino is een geweldige manager, Simeone is een geweldige manager, Gallardo is een geweldige manager. We moeten de juiste argumenten vinden om ervoor te zorgen dat zij de nationale ploeg willen komen leiden. Dit is een erg belangrijke beslissing voor ons en daarom moeten we voorzichtig zijn. Er zijn nog meerdere managers in beeld, ik denk niet alleen aan deze drie namen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.