Argentijnse bond bevestigt ontslag Sampaoli na WK-fiasco

Reacties

De Argentijnse voetbalbond (AFA) heeft bevestigd wat diverse media in Argentinië in de nacht van zaterdag op zondag al meldden: bondscoach Jorge Sampaoli is ontslagen. Het contract van de 58-jarige trainer is, ruim twee weken na de uitschakeling op het WK in Rusland, ontbonden.

Argentijnse bond bevestigt ontslag Sampaoli na WK-fiasco

De vorig jaar zomer aangestelde Sampaoli had nog een contract tot 2022 en zou bij een eventueel ontslag een torenhoge afkoopsom mee moeten krijgen. De voormalig trainer van Sevilla krijgt volgens de berichtgeving in Argentinië uiteindelijk slechts twee miljoen dollar (circa 1,7 miljoen euro) mee, nu de ontbinding van zijn langdurige verbintenis officieel is bekrachtigd met het zetten van de handtekeningen.

Vorige week leek het er nog op dat Sampaoli wel degelijk toekomst had bij nationale ploeg, toen de Argentijnse bond meldde dat de met de nationale ploeg van Chili juist zo succesvolle coach in ieder geval tot het einde van de maand zou aanblijven. Hij kreeg er na het vertrek van enkele stafleden zelfs een taak bij: het leiden van Argentinië Onder-20 op een international toernooi in Valencia.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nu komt er dus toch een einde aan de samenwerking tussen Argentinië en Sampaoli. De opvolger van de april vorig jaar ontslagen Edgardo Bauza kon de hooggespannen verwachtingen nooit waarmaken en was na het WK-fiasco - en dus het uitblijven van een wereldtitel voor Lionel Messi - de gebeten hond in Argentinië vanwege zijn keuzes en tactiek. Het resulteert nu in zijn ontslag. 

Mits Messi zelf doorgaat als international is de 31-jarige superster alweer toe aan zijn negende bondscoach sinds hij in 2005 debuteerde onder José Pékerman (tegenwoordig Colombia). Daarna volgden nog Alfio Basile (2006-08), Diego Maradona (2008-10), Sergio Batista (2010-11), Alejandro Sabella (2011-14), Gerardo Martino (2014-16) en tot slot Bauza (2016-17) en Sampaoli. 

De komende cyclus staat bij Argentinië in het teken van het afscheid van een generatie internationals, van wie Javier Mascherano (34) en Lucas Biglia (32) al een punt achter hun interlandloopbaan zetten. Ook diverse andere dragende krachten zijn de dertig al gepasseerd. Over minder dan een jaar staat het volgende grote toernooi voor de deur: de Copa América in Brazilië, gehouden van 14 juni tot 7 juli 2019.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.