Maradona biedt zich aan als bondscoach: 'Ik doe het gratis'

Reacties

Diego Maradona zou het stokje maar al te graag overnemen van Jorge Sampaoli als bondscoach van Argentinië. Dat heeft de legendarische oud-international en wereldkampioen van 1986 gezegd in een Venezolaanse tv-show in de nasleep van de uitschakeling van de nationale ploeg op het WK in Rusland.

Maradona biedt zich aan als bondscoach: 'Ik doe het gratis'

Maradona was op het WK 2010 al bondscoach van Argentinië, dat toen in de kwartfinale met 4-0 verloor van Duitsland. Nu ging het een ronde eerder mis tegen Frankrijk (4-3), nadat Lionel Messi en zijn ploeggenoten ternauwernood de groepsfase hadden overleefd. En dus moet de sterspeler van Barcelona het waarschijnlijk voor altijd zonder wereldtitel doen. Het kwam Sampaoli op veel kritiek te staan.

Gevraagd of Maradona, zelf een van de grootste criticasters van de huidige bondscoach, bereid was opnieuw aan de slag te gaan bij de Argentijnse bond (AFA), antwoordde hij: 'Ja, en ik zou het gratis doen. Ik zou er niets voor terugvragen', stelde Pluisje. 'Mensen denken dat ik hier blij mee ben, maar het doet me heel veel pijn dat alles wat we zo zorgvuldig hebben opgebouwd weer zo gemakkelijk is afgebroken.'

In Argentinië wordt inmiddels flink aan de stoelpoten gezaagd van Sampaoli, die nog een contract tot 2022 heeft. Verschillende kranten roepen om het vertrek van de 58-jarige trainer, die pas sinds mei 2017 in dienst is. 'De Argentijnse bond wil dat Sampaoli vertrekt, maar de coach vecht terug', schrijft Olé. Sampaoli heeft om meer tijd gevraagd om zijn project te kunnen afmaken. Een eventueel ontslag zou de AFA vijftien miljoen euro kosten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.