Maradona kraakt Argentinië na uitschakeling, maar spaart Messi

Reacties

Diego Maradona reageerde verslagen na opnieuw een uitschakeling van Argentinië op het WK. De Zuid-Amerikanen gingen in de achtste finale ten onder tegen Frankrijk (4-3).

Maradona kraakt Argentinië na uitschakeling, maar spaart Messi

Maradona keek, zoals bij elke WK-wedstrijd van Argentinië, toe vanaf de tribune. In zijn achterhoofd voelde de legende al een uitschakeling aankomen. 'Dit was al te zien in de voorbereiding. Voor het vertrek van de selectie uit Moskou (Frankrijk - Argentinië werd in Kazan afgewerkt, red.) wisten we al dat Cristian Pavón, Lionel Messi en Ángel Di María in de aanval stonden. Zij weten niet hoe ze druk moeten zetten op een defensie', analyseert de WK-winnaar van 1986 in gesprek met Telesur.

'Ze weten hoe ze iets moeten creëren, maar het zijn geen spitsen', gaat Maradona verder over de drie aanvallers. 'Het was alsof we in een bioscoop zaten, het was een kroniek van de aangekondigde dood.' De inmiddels 57-jarige Argentijn laakt de tactiek van zijn land. 'Ze vielen aan, maar maakten de fout door veel ruimte te laten voor Kylian Mbappé. We weten niet hoe we aan moeten vallen en we weten niet wat we moeten doen als we de bal hebben', is Maradona kritisch.

Maradona valt sterspeler Messi niet af. 'Hij stond op een eiland, ver van het strafschopgebied. Ik zei eerder al: als hij aan de bal moet komen, het spel moet verdelen, de assist moet geven en de goals moet maken, praten we over een pure fantasie. Messi kan het niet in zijn eentje.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.