Sampaoli weigert na einde WK op te stappen bij Argentinië

Reacties

Jorge Sampaoli weigert om na de pijnlijke uitschakeling van Argentinië de handdoek in de ring te gooien. De bondscoach ligt hevig onder vuur, maar zal niet uit eigen beweging opstappen.

Sampaoli weigert na einde WK op te stappen bij Argentinië

Argentinië heeft een bijzonder turbulent toernooi achter de rug en Sampaoli heeft te maken gekregen met de nodige kritiek. De verliezend WK-finalist van vier jaar geleden won in de groepsfase niet van IJsland (1-1) en Kroatië (0-3) en kwam met de schrik vrij tegen Nigeria (2-1). Beweerd wordt dat Sampaoli in dit duel aan Lionel Messi had gevraagd of hij Sergio Agüero moest laten invallen; iets dat de bondscoach vrijdag overigens nog ontkende.

In de achtste finale van zaterdagmiddag scoorde Argentinië drie keer, maar toch ging het onderuit tegen Frankrijk (4-3). Het gebeurde nog nooit eerder dat de Argentijnen na het maken van drie goals een wedstrijd verloren. Sampaoli en zijn spelers verlaten het WK en in Argentinië schreeuwen de fans om het vertrek van de bondscoach.

Sampaoli wil echter aanblijven, zo liet hij na de nederlaag tegen Frankrijk weten. 'Verliezen is pijnlijk, maar ik denk er niet aan om op te stappen', zei de keuzeheer. 'Dit is geen mislukking, maar wel heel frustrerend. De verschillen tussen beide ploegen op het veld waren minimaal. Of ik van bepaalde dingen spijt heb? De uitschakeling is nog vers, we zullen dit later analyseren.'

'Ik bedank de spelers, die alles hebben gegeven, en de Argentijnse voetbalbond. Alles was geweldig geregeld, maar het was helaas niet mogelijk om verder te komen in dit toernooi', vervolgde Sampaoli. 'We hebben kansen gehad en tot het einde heb ik geloofd in een gelijkspel. Het mocht helaas niet zo zijn. Ik ben ervan overtuigd dat er veelbelovende Argentijnse talenten aan zitten te komen en we moeten hard werken om straks weer bij de top te kunnen horen.'

'Onbegrijpelijk dat spelers als Agüero en Higuaín op de bank zitten'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.