Argentijnse media weten het zeker: contract Sampaoli ontbonden

Reacties

Argentijnse media zijn het erover eens: Jorge Sampaoli is niet langer de bondscoach van Argentinië. Volgens berichten in diverse grote kranten heeft de voetbalbond van Argentinië (AFA) met de 58-jarige trainer alsnog een akkoord bereikt over de ontbinding van zijn contract.

Argentijnse media weten het zeker: contract Sampaoli ontbonden

Sinds de vroegtijdige uitschakeling op het WK in de achtste finale tegen Frankrijk (3-4) deden er al langer verhalen de ronde over een eventueel vertrek van Sampaoli, maar vorige week maakte de AFA nog bekend dat de voormalig trainer van Sevilla in ieder geval tot het einde van de maand zou aanblijven. Bovendien kreeg hij ook Argentinië Onder-20 onder zijn hoede na het ontslag van enkele andere stafleden.

In de nacht van zaterdag op zondag is het vertrek van Sampaoli echter alsnog bezegeld, als we toonaangevende media in Argentinië mogen geloven. De krant Clarín meldt dat alleen de handtekeningen nog ontbreken en dat de voormalig bondscoach van Chili genoegen heeft genomen met een afkoopsom van twee miljoen dollar (1,7 miljoen euro), veel minder dan waar hij gezien zijn nog tot 2022 doorlopende contract recht op zou hebben.

Ruim een jaar na het aanstellen van Sampaoli moet Argentinië zeer waarschijnlijk dus weer op zoek naar een nieuwe bondscoach. De 58-jarige oefenmeester werd vorig jaar de opvolger van de in april ontslagen Edgardo Bauza. Onder Sampaoli plaatste de tweevoudig wereldkampioen zich ternauwernood voor het WK, maar een wereldtitel voor Lionel Messi en zijn ploeggenoten zat er geen moment in.

Sampaoli werd in Argentinië aangewezen als hoofdschuldige voor het fiasco in Rusland, waar Argentinië zich na een ontluisterende 3-0 nederlaag tegen Kroatië met de hakken over de sloot plaatste voor de laatste zestien door van Nigeria te winnen (2-1). De als coach van Chili en Sevilla vaak geroemde coach werd hevig bekritiseerd vanwege zijn keuzes en tactiek. Het lijkt Sampaoli nu dus zijn baan te kosten. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.