Argentinië schuift Scaloni en Aimar door na WK-fiasco Sampaoli

Reacties

De Argentijnse voetbalbond (AFA) heeft Lionel Scaloni en Pablo Aimar aangesteld als tijdelijke opvolgers van bondscoach Jorge Sampaoli, die na het WK-fiasco in Rusland vorige maand vertrok. De oud-internationals zitten op de bank tijdens de oefeninterlands die Argentinië in september speelt tegen Guatemala en Colombia. Keeperstrainer Martín Tocalli blijft aan.

Argentinië schuift Scaloni en Aimar door na WK-fiasco Sampaoli

Scaloni, assistent van Sampaoli bij Sevilla en de nationale ploeg, is daarbij de eindverantwoordelijke. De veertigjarige oud-speler van onder meer Deportivo La Coruña heeft net als collega-oud-international Aimar (38) nog weinig ervaring als hoofdcoach. Het duo kreeg na het vertrek van Sebastian Beccacece, een van de andere stafleden van Sampaoli, ook al de leiding over Argentinië Onder-20. Aimar trainde daarnaast de Onder-17.

AFA-voorzitter Claudio Tapia wilde tijdens de persconferentie waarop hij bevestigde dat Scaloni en Aimar voorlopig op de bank zitten bij Argentinië, niet ingaan op eventuele kandidaten voor de vrijgekomen vacature. 'Later gaan we beslissen wie deze rol permanent op zich gaat nemen. We gaan onze tijd nemen om de juiste keuze te maken', zei Tapia. Eerder werd oud-bondscoach José Pékerman, de laatste jaren trainer van Colombia, genoemd.

Voor Argentinië staat de komende periode niet alleen in het teken van een transitie nu de generatie-Lionel Messi op leeftijd raakt, Javier Mascherano en Lucas Biglia namen zelfs al afscheid, ook werkt de tweevoudig wereldkampioen toe naar het toernooi om de Copa América van juni volgend jaar in Brazilië. De Albiceleste, verliezend finalist tijdens de laatste twee edities, won het continentale kampioenschap voor het laatst in 1993.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.