Bomvolle ziekenboeg PSV: geen spits beschikbaar tegen PEC

Reacties

Interim-trainer Ernest Faber kan zaterdag bij PSV tegen PEC Zwolle niet beschikken over een achttal spelers. In de spitspositie moet er geïmproviseerd worden.

Bomvolle ziekenboeg PSV: geen spits beschikbaar tegen PEC
© Pro Shots

Sam Lammers staat al een aantal maanden aan de kant, Donyell Malen liep vorige week een flinke blessure op. In de loop van de dag verwacht PSV bekend te kunnen maken hoelang de international uit de roulatie is. Kostas Mitroglou was daardoor de enige fitte spits in de selectie, maar hij is woensdag tegen GVVV geblesseerd geraakt.

Faber heeft daardoor tegen PEC geen pure spits tot zijn beschikking. Ook op het middenveld en achterin mist de interim-trainer de nodige spelers. Ryan Thomas, Érick Gutiérrez en Michal Sadílek zijn geblesseerd. Denzel Dumfries is geschorst, waardoor Tijn Daverveld van Jong PSV bij de selectie zit. Faber sluit ook andere tijdelijke promoties niet uit met het oog op de grote lijst afwezigen. Jorrit Hendrix is wel weer inzetbaar. Faber ziet hem als kandidaat centraal in de verdediging, wat zou betekenen dat Nick Viergever net als tegen GVVV linksback speelt.

Faber wil tegen PEC een positief PSV zien. 'We moeten beter samenwerken, elkaar blijven steunen', verwees de coach naar de moeizame bekerzege op GVVV (2-1). 'Als iets slecht gaat kun je wel blijven zeggen dat het slecht is, maar daar wordt het niet beter van. Helemaal niet als dat lang doorgaat. Ik probeer de spelers uit te leggen dat het gedrag dat je zelf vertoont, van invloed is op het gedrag van de ander.'

Poll Wat verwacht jij van PSV - PEC Zwolle?
  • Zege PSV
  • Gelijkspel
  • Zege PEC Zwolle
De samenvatting van het eerste duel van PSV, met GVVV, onder leiding van interim-trainer Faber.
Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.