Hiddink keert terug bij PSV als klankbord

Reacties

Guus Hiddink keert als klankbord terug bij PSV. Vanaf half januari zal hij interim-trainer Ernest Faber bijstaan in een adviserende rol; hij zal niet op het veld staan.

Hiddink keert terug bij PSV als klankbord
© Pro Shots

Dat maakte Faber vrijdagmiddag bekend op de persconferentie in aanloop naar de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft, thuis tegen PEC Zwolle. De hoofd jeugdopleiding nam vorige week het stokje over van de ontslagen Mark van Bommel.

Tot september was Hiddink actief als trainer van nationale jeugdteams in China. Zes jaar geleden stond hij hoofdtrainer Phillip Cocu bij in Eindhoven. Hiddink was in twee periodes zelf hoofdcoach van PSV, met de Europa Cup I, zes landstitels, vier KNVB-bekers, een Johan Cruijff Schaal en een halvefinaleplaats in de Champions League als oogst.

Hiddink haakt half januari aan, maar is waar nodig op afstand per direct al beschikbaar. 'Guus heeft mij ooit het trainersvak in geholpen', aldus Faber. 'Ik heb met de club overlegd, over welke mensen de club een warm hart toedragen die ons zouden kunnen ondersteunen. Bij het eerste elftal en bij de academie. Als een toptrainer als hij wil fungeren als klankbord, is dat voor de hele club geweldig. Primair bij het eerste, maar hij kan veel breder kijken. Het is heel prettig om met Guus te filosoferen.'

Poll Wat verwacht jij van PSV - PEC Zwolle?
  • Zege PSV
  • Gelijkspel
  • Zege PEC Zwolle
Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.