'Bomber' Becker slaat weer toe: Union Berlin naar de laatste vier

Reacties

Sheraldo Becker is bezig aan een ijzersterke periode in het shirt van Union Berlin. De Nederlander was afgelopen weekeinde al trefzeker in de Bundesliga en wees zijn ploeg dinsdag de weg naar de halve finale van het bekertoernooi.

'Bomber' Becker slaat weer toe: Union Berlin naar de laatste vier
© Pro Shots
Union Berlin
Union Berlin
2 - 1
FC Sankt Pauli
FC Sankt Pauli

Union nam het in de kwartfinale van het toernooi om de DFB-Pokal op tegen FC Sankt Pauli, dat uitkomt in de 2. Bundesliga. Daar doet de tweede club uit Hamburg nog volop mee om het kampioenschap en daarmee promotie naar de Bundesliga, al zijn Werder Bremen en Darmstadt 98 de gewezen koploper inmiddels gepasseerd.

FC Sankt Pauli beet fel van zich af in de Duitse hoofdstad en kwam halverwege de eerste helft verrassend op voorsprong door een doelpunt van Daniel-Kofi Kyereh. Op slag van rust zorgde Becker voor de belangrijke gelijkmaker. De ex-spits van PEC Zwolle en ADO Den Haag reageerde alert toen de bal bleef hangen voor het doel van de bezoekers (1-1). Becker scoorde zaterdag ook al tegen FSV Mainz 05.

Tweede keer
Een kwartier voor tijd zorgde invaller Andreas Voglsammer voor de beslissende treffer. Dat betekent dat Union Berlin voor de tweede keer de halve van het toernooi om de DFB-Pokal bereikt. De eerste keer was in het seizoen 2000/01, toen de hoofdstedelingen nog uitkwamen in de 3. Bundesliga. Toen verloor Union de finale uiteindelijk van Schalke 04.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.