Becker blinkt uit bij Union Berlin, ook Burgzorg doet van zich spreken

Bayer Leverkusen heeft na de uitglijder tegen FSV Mainz 05 de achtervolging op nummer twee Borussia Dortmund weer ingezet. Die Werkself won zaterdag van Arminia Bielefeld. Sheraldo Becker en Delano Burgzorg vonden het net in Berlijn, terwijl Mark Flekken de nul hield bij SC Freiburg.

Bayer Leverkusen
3 - 0
Arminia Bielefeld

Leverkusen, met Jeremie Frimpong en Mitchel Bakker in de basis, ging vorige week verrassend onderuit bij Mainz en zag Dortmund daardoor uitlopen in de stand. Om nog zicht te kunnen houden op BVB moest de formatie van trainer Gerardo Seoane winnen van Arminia Bielefeld. En dat bleek geen lastige opgave. Lucas Alario scoorde voor rust uit een rebound en Moussa Diaby nam na een klein uur spelen de 2-0 voor zijn rekening door na een knappe solo in de zestienmeter uit te halen. Diaby maakte vlak voor tijd ook zijn tweede goal van de middag.

SC Freiburg
SC Freiburg
3 - 0
Hertha BSC
Hertha BSC

Freiburg en keeper Flekken handhaven zich in de topvijf van de Bundesliga. In het Europa-Park Stadion hield de Nederlander de nul voor de thuisploeg en hij zag Vincenzo Grifo na twaalf minuten een penalty verzilveren. Hertha BSC ging met invaller Jurgen Ekkelenkamp nog op zoek naar de gelijkmaker, maar in de slotfase was het Kevin Schade die de overwinning voor Freiburg veilig stelde. Kort daarna bepaalde Lucas Holer de eindstand op 3-0.

Union Berlin
3 - 1
FSV Mainz 05

In de subtopper tussen Union Berlin en FSV Mainz speelde Sheraldo Becker een hoofdrol. Nadat Genki Haraguchi de openingstreffer voor zijn rekening nam voor de thuisploeg, was het Becker die de 2-0 op zijn naam schreef. Na een klein uur krulde de ex-speler van PEC Zwolle en ADO Den Haag de bal via de paal binnen. Becker was vervolgens de aangever bij de 3-0 van Taiwo Awoniyi. Invaller Delano Burgzorg redde met zijn eerste goal voor Mainz, bij wie Jean-Paul Boëtius ook nog inviel, de eer van de bezoekers.

Borussia Mönchengladbach
2 - 2
VfL Wolfsburg

Borussia Mönchengladbach ging vorige week met liefst 6-0 onderuit bij Borussia Dortmund en leek in het thuisduel met VfL Wolfsburg een nieuwe dreun te moeten verwerken. Na ruim een half uur spelen stond het al 0-2 Die Wölfe in Borussia-Park. Jonas Wind en Sebastiaan Bornauw vonden het net. Vlak voor rust bracht Marcus Thuram de thuisploeg weer terug in de wedstrijd en een rode kaart van Maxence Lacroix leidde een spannende slotfase in. Breel Embolo nam de gelijkmaker voor zijn rekening. In de extra tijd leek Matthias Ginter Gladbach aan een zwaarbevochten overwinning te helpen, maar de VAR greep in.

Greuther Fürth
1 - 1
1. FC Köln
1. FC Köln

Greuther Fürth heeft nog altijd hoop op handhaving in de Bundesliga, maar wist zaterdag in eigen huis niet te winnen van 1. FC Köln. Met Nick Viergever in de basis en Jetro Willems op de bank kwam de nummer laatst in de Bundesliga kort na rust op achterstand door een goal van Florian Kainz. Twintig minuten voor tijd bezorgde Sebastian Griesbeck Fürth een punt. Het gat met nummer zeventien VfB Stuttgart, dat vrijdag verloor van 1899 Hoffenheim, is daardoor vijf punten.