Bobo's in de problemen: Blatter en Platini voor de rechter

Reacties

Sepp Blatter (85) en Michel Platini (65) moeten binnenkort voor een Zwitserse rechter verschijnen. Het duo is aangeklaagd wegens de dubieuze betaling van 1,8 miljoen euro die de Fransman ontving van de wereldvoetbalbond.

Bobo's in de problemen: Blatter en Platini voor de rechter
© Pro Shots

Berichten over de betaling doken in september 2015 op en leidden uiteindelijk tot het vervroegde vertrek van Blatter als FIFA-preses. Diens beoogde opvolger Platini stelde zich vervolgens niet kandidaat voor het voorzitterschap en vertrok ook als UEFA-baas.

'De betaling zorgde voor schade bij de FIFA en heeft Platini ten onrechte verrijkt', melden de aanklagers in een verklaring. Al binnen enkele maanden moeten beide voormalige voetbalbobo's voor de rechter verschijnen.

Blatter is onder meer aangeklaagd voor fraude, mismanagement, het verduisteren van FIFA-gelden en het vervalsen van een document. Platini hangt een straf boven het hoofd wegens fraude, mismanagement, het vervalsen van een document en zijn rol als vermeende medeplichtige van Blatters mismanagement.

Geschorst
Blatter en Platini werden allebei al voor meerdere jaren geschorst door de FIFA en mochten niet deelnemen aan voetbalgerelateerde activiteiten, nadat de verdachte betaling van de Zwitser aan de Fransman aan het licht kwam. Platini kreeg begin 2011 het bedrag van 1,8 miljoen euro overgemaakt door de FIFA voor werkzaamheden die hij in de periode 1999-2002 zou hebben verricht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.