Blatter laat zich niet weghouden bij FIFA-verkiezing

Reacties

Hoewel het beroep tegen zijn acht jaar durende schorsing nog loopt, is Sepp Blatter van plan volgende maand tijdens de FIFA-verkiezing aanwezig te zijn. De scheidend voorzitter van de wereldvoetbalbond beroept zich daarbij op de FIFA-statuten.

Blatter laat zich niet weghouden bij FIFA-verkiezing

Blatter en zijn advocaten menen dat alleen de 209 lidstaten de gekozen president kunnen afzetten of toegang kunnen ontzeggen aan een FIFA-congres. De woordvoerder van de 79-jarige Zwitser, Thomas Renggli, heeft tegenover persbureau AP dan ook verteld dat Blatter 'gewoon aanwezig zou moeten zijn op het congres.'

De ethische commissie denkt door het uitspreken van de straf de FIFA-president weg te kunnen houden van de FIFA-verkiezing in Zürich, maar Blatter is vastberaden dat aan te vechten. Op 16 februari keert hij terug op het FIFA-hoofdantoor voor een zitting bij de beroepscommissie. De verwachting is dat er dan spoedig uitsluitsel komt.

Blatter heeft zich in zijn periode als FIFA-voorzitter – die functie bekleedt hij al sinds 1998 – volgens de ethische commissie aan diverse misstanden schuldig gemaakt. Zo kwam er een betaling van 1,8 miljoen euro aan Michel Platini, daterend van 2011, aan het licht. Het kostte ook de Franse UEFA-preses zijn deelname aan de FIFA-verkiezing.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.