Boateng na bijzonder Barça-avontuur toe aan twaalfde club in carrière

Reacties

Kevin-Prince Boateng voegt weer een nieuwe werkgever toe aan de steeds maar groter wordende lijst. De aanvaller staat op het punt om Sassuolo te verruilen voor Fiorentina.

Boateng na bijzonder Barça-avontuur toe aan twaalfde club in carrière

De 32-jarige Boateng is terug in Italië na een bijzonder avontuur bij Barcelona. De Spanjaarden verrasten in januari vriend en vijand, door de vijftienvoudig Ghanees international voor een halfjaar te huren van Sassuolo. Boateng speelde maar vier wedstrijden voor Barcelona en het was dan ook niet verrassend dat de kampioen van Spanje geen gebruik maakte van de optie tot koop die het had.

Boateng meldde zich voor de voorbereiding weer bij Sassuolo en gaat nu verder bij Fiorentina. Volgens Italiaanse media hoeft deze club maar een bescheiden transfersom van één miljoen euro te betalen. 'Ik ben heel gelukkig', zei Boateng na het verlaten van het trainingsveld van Sassuolo. 'Ze zijn bij Fiorentina bezig met een erg mooi project en ik kan niet wachten om te beginnen.'

'Ik wil iedereen bij Sassuolo bedanken, aangezien ze mij erg welkom hebben laten voelen', vervolgde Boateng. 'Het was geen eenvoudige beslissing om deze club te verlaten, maar zo werkt het in de voetballerij. Ik kan niet wachten tot woensdag (wanneer de deal wordt afgerond, red.). Forza Viola!'

Voor Boateng wordt Fiorentina al de twaalfde club (!) in zijn loopbaan. De aanvaller begon bij Hertha BSC en stond vervolgens nog in de boeken bij Tottenham Hotspur, Borussia Dortmund, Portsmouth, Genoa, AC Milan, Schalke 04, Las Palmas, Eintracht Frankfurt, Sassuolo en Barcelona. Voor Genoa speelde hij overigens nooit; Boateng ging na zijn transfer van Portsmouth direct door naar Milan, dat de deal samen met Genoa had geregeld. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer K. Boateng
Meer over K. Boateng
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.