Blunder Van Osch helpt Go Ahead aan punt bij rentree Van Staa

Go Ahead Eagles en Jong PSV hebben dinsdagavond in de onderlinge inhaalwedstrijd de punten gedeeld: 1-1. Het duel werd afgelopen vrijdag nog afgelast vanwege de hevige sneeuwval.

Jan van Staa zag zijn rentree daarmee uitgesteld worden tot dinsdag. De 62-jarige oefenmeester nam een week geleden de leiding bij Go Ahead over van de ontslagen Leon Vlemmings. Aan Van Staa de taak om de teleurstellende ploeg uit Deventer omhoog te stuwen in de Jupiler League. Hij was al eerder hoofdtrainer bij Go Ahead.

Jong PSV testte doelman Sonny Stevens van Go Ahead al via Matthias Verreth en Nikolai Laursen. Aan de andere kant was de Deventer topscorer Sam Hendriks dicht bij een treffer. Hij raakte in de zeventiende minuut de lat. Tien minuten later openden de gasten de score. Donyell Malen, wiens poging eerder nog werd gered door Stevens, sloeg alsnog toe na klungelig verdedigen van Go Ahead. Voor de negentienjarige aanvaller betekende het zijn vijfde treffer in vier achtereenvolgende duels voor de beloften van PSV.

Vlak na rust deelde de thuisploeg via Pieter Langedijk en Sjoerd Overgoor speldenprikjes uit die een makkelijke prooi waren voor Jong PSV-keeper Yannick van Osch. De doelman ging even later in de fout toen Stefano Beltrame voor de gelijkmaker tekende. Van Osch liet een schot van afstand van de Juventus-huurling door zijn handen glippen: 1-1. Het betekende een dure fout voor de doelman, want de punten werden uiteindelijk gedeeld.

Op de ranglijst schieten Go Ahead en Jong PSV niet veel op met een punt. De ploeg uit Deventer staat dertiende met negentien punten, terwijl de Eindhovenaren op plek acht staan met 25 punten. Beide teams komen aanstaande vrijdag alweer uit. Go Ahead gaat op bezoek bij FC Eindhoven, terwijl Jong PSV thuis speelt tegen Almere City FC.