Blijdschap Fulham wekt ergernis: 'Ze juichen alsof ze al door zijn'

Cardiff City-manager Neil Harris baalt stevig van de 0-2 nederlaag tegen Fulham in de play-offs om promotie naar de Premier League. De ploeg uit Wales begon uitstekend aan de wedstrijd, maar gaf het daarna helemaal weg.

'In de eerste helft waren we met grote afstand de betere ploeg', blikt Harris terug bij Sky Sports. 'We hadden twee geweldige kansen, maar we kregen de bal er niet in. Daarna groeide Fulham in de wedstrijd.' De bezoekers kwamen kort na rust op voorsprong via een indrukwekkende sologoal van Josh Onomah. In de slotfase maakte Neeskens Kebano er 0-2 van uit een vrije trap.

'Hun eerste goal was erg knap, maar we moeten daar beter verdedigen. We legden hem geen duimbreed in de weg in ons eigen strafschopgebied. We zijn ook gefrustreerd over het tweede doelpunt, want dat was volgens mij geen overtreding, maar het was een mooie vrije trap', aldus Harris.

De coach van de gastheren ergerde zich wel enigszins aan de blijdschap bij Fulham na het laatste fluitsignaal. 'Zij juichden alsof ze het tweeluik al gewonnen hebben, maar we zijn slechts halverwege. We staan met 0-2 achter, maar we moeten positief toewerken naar de return op Craven Cottage. De eerste goal zal daar doorslaggevend zijn.'

Fulham-manager Scott Parker was achteraf zeer te spreken over het optreden van zijn ploeg. 'Cardiff begon sterk, maar daarna hebben we ons uitstekend herpakt. We hadden de wedstrijd onder controle. Natuurlijk is er nog niets gespeeld, maar we bevinden ons in een fantastische positie. Ik ben erg tevreden.'