Blessureregen volgende klap voor onthutsend zwak Everton

Reacties

Everton kreeg zondag op bezoek bij Southampton een nieuwe dreun te verwerken (4-1). The Toffees wonnen slechts één van de zeven officiële duels na het ontslag van Ronald Koeman en zakken steeds verder weg.

Blessureregen volgende klap voor onthutsend zwak Everton

Op 23 oktober zette Everton Koeman op straat vanwege de zeer teleurstellende seizoenstart. David Unsworth werd naar voren geschoven vanuit het beloftenelftal, maar heeft de boel na vijf weken nog niet op de rit. In de zeven wedstrijden dat Unsworth langs de lijn stond kreeg zijn ploeg twintig tegendoelpunten te verwerken. Everton heeft inmiddels de meest gepasseerde defensie van de Premier League (28 tegentreffers in dertien duels).

De prestaties in de Europa League zijn helemaal beschamend. Na vijf duels behaalde Everton één punt en kreeg de ploeg vijftien tegendoelpunten. Voorin loopt het ook allesbehalve soepel. Oumar Niasse was de afgelopen maanden één van de weinige lichtpuntjes in de voorhoede, maar juist hij zit een schorsing van twee duels uit vanwege een schwalbe.

Niasse is één van de tien afwezigen wanneer Everton het woensdagavond opneemt tegen West Ham United, een ploeg die een vergelijkbaar seizoen doormaakt. De laatste keer dat The Hammers een zege boekten in de Premier League dateert van september (1-0 tegen Swansea City). Met andere woorden: een duel dat Everton kan en eigenlijk moet winnen om niet helemaal in het degradatiemoeras te belanden.

Met tien duels in de komende vijf weken staat Everton voor een cruciale fase. Aangezien er nog steeds geen nieuwe trainer in beeld is, zal Unsworth zijn ploeg door die periode moeten loodsen. Na de thuiswedstrijd tegen Manchester United op nieuwjaarsdag kan Everton de transfermarkt weer op.

Afwezigen Everton 
Maarten StekelenburgHeup
Ramiro Funes Mori Knie
Seamus Coleman Kuit
Leighton Baines*Kuit
Michael Keane*Hoofd
Mason Holgate*Lies
James McCarthyDijbeen
Ross BarkleyDijbeen
Yannick BolasieKnie
Oumar Niasse Schorsing

* = onzeker

Programma Everton 
29-11Everton - West Ham United
2-12Everton - Huddersfield Town
7-12Apollon Limassol - Everton
10-12Liverpool - Everton
13-12Newcastle United - Everton
18-12Everton - Swansea city
23-12Everton - Chelsea
26-12West Bromwich Albion - Everton
30-12AFC Bournemouth - Everton
1-1Everton - Swansea City
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.