Kopspecialist Austin drukt Everton dieper in de problemen

Southampton heeft zondagmiddag in eigen huis goede zaken gedaan in de Premier League tegen een tandeloos Everton, 4-1. Charlie Austin was met twee doelpunten de grote man bij de ploeg waar Virgil van Dijk en Wesley Hoedt de gehele wedstrijd speelden.

Beide ploegen wonnen slechts één van hun laatste vijf officiële wedstrijden. Bij Everton waren Davy Klaassen en Maarten Stekelenburg, net als de afgelopen speelronden in de Premier League, buiten de selectie gelaten door interim-manager David Unsworth. De tijdelijke opvolger van de ontslagen Ronald Koeman zette Wayne Rooney op de bank..

De teams stonden voorafgaand aan het duel alle twee in de onderste regionen van de Premier League. Op het veld zag je daar echter weinig van terug. De thuisploeg zette vanaf de eerste minuut vol druk en na enkele speldenprikjes was het Charlie Austin, die na een goede actie van Cédric Soares, de paal raakte. Even later was het wel raak voor The Saints. Ryan Bertrand stoomde op en gaf een mooie pass op Dusan Tadic. De voormalige speler van FC Groningen bleef koel en schoof de bal rustig langs Everton-keeper Jordan Pickford.

Everton creëerde lange tijd nagenoeg geen enkele kans en het was wachten op de 2-0, maar het tegenovergestelde gebeurde. Vanuit het niets maakte Gylfi Sigurdsson gelijk. De IJslander schoot vanaf zo'n twintig meter via de lat, de paal en nog een keer de lat prachtig raak.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. De ploeg van Unsworth kon alleen maar toekijken hoe Southampton keer op keer gevaarlijk kon worden. Nu nam de thuisploeg wel afstand. In een tijdsbestek van zes minuten kopte spits Charlie Austin twee keer fantastisch raak en bezorgde zo zijn ploeg een 3-1 voorsprong. Drie minuten voor tijd maakte Steven Davis, na een mooie aanval, aan alle onzekerheid een eind door de vierde voor Southampton binnen te schieten.

Door de zege stijgt Southampton vier plekken op de ranglijst naar een gedeelde negende plaats. Everton blijft door de nederlaag zestiende staan.