Blessureproblemen bij United voor burenruzie met City

Reacties

José Mourinho moet puzzelen voor de clash met stadgenoot Manchester City van donderdag. De manager van Manchester United mist naast Zlatan Ibrahimovic ook Paul Pogba. Collega Pep Guardiola denkt echter dat United er niet slechter van wordt.

Blessureproblemen bij United voor burenruzie met City

'Natuurlijk is Ibrahimovic een geweldige speler, maar ze hebben andere goede aanvallers zoals Jesse Lingard, Marcus Rashford en Ashley Young', zei Guardiola op een persconferentie in aanloop naar het duel. 'Het zal een moeilijke wedstrijd worden. Ze hebben al zonder Ibrahimovic gespeeld en toen presteerden ze ook op de manier die Mourinho graag ziet.'

Guardiola heeft aanvallend steeds meer keus. Gabriel Jesus is speelklaar, maar nog niet wedstrijdfit. Sergio Agüero was een twijfelgeval, maar lijkt de wedstrijd tegen United te halen. Middenvelder David Silva haakte afgelopen zondag geblesseerd af in de halve finale van het FA Cup-toernooi tegen Arsenal (2-1). 'Ik weet niet of hij al klaar is om weer te spelen', gaf Guardiola aan.

Bij United liep Pogba afgelopen zondag in het uitduel met Burnley (0-2) een spierblessure op. Zlatan raakte de donderdag ervoor geblesseerd aan zijn knie in de Europa League-wedstrijd tegen Anderlecht (1-2). Daarnaast kan Mourinho geen beroep doen op Marcos Rojo, Juan Mata, Chris Smalling en Phil Jones. Ander Herrera en Antonio Valencia zijn wel weer fit.

Zlatan Ibrahimovic en Paul Pogba missen de derby tussen Manchester United en Manchester City.
Zlatan Ibrahimovic en Paul Pogba missen de derby tussen Manchester United en Manchester City.

Vooral de zware knieblessure van Zlatan kwam hard aan in kamp-United. De Zweed gaat naar de Verenigde Staten voor een operatie. 'De toekomst is in handen van een mentaal sterke man. Hij geeft nooit op, hij gaat de strijd aan. Dat is de Zlatan die ik ken', sprak Mourinho, die nog niet weet waar de toekomst van Zlatan ligt. Zijn contract loopt na dit seizoen af. 'Hij moet zich eerst focussen op zijn herstel.'

United en City zijn allebei in de race voor een Champions League-ticket. 'Het is op zichzelf niet ons doel om boven City te eindigen. Als wij vijfde eindigen en zij zesde hebben we er niks aan. Maar als wij derde eindigen en zij vierde zegt dat juist veel. Dit gaat niet over Pep, ook niet over City. Dit gaat over vechten voor je doelen.' De nummer drie van de Premier League plaatst zich voor de groepsfase van het miljardenbal, de nummer vier moet eerst voorrondes spelen.

Ook volgens Guardiola is het geen doel om van Mourinho te winnen. In het verleden was er weleens sprake van rivaliteit tussen de twee managers. 'Nu zijn we elkaars buren', vertelde Guardiola. 'Als we elkaar zien, zeggen we gewoon gedag.' Op de ranglijst schelen City en United maar één punt. De ploeg van Guardiola staat vierde met 64 punten, United staat vijfde met 63 punten.

{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.