Sánchez schiet Arsenal in extremis naar FA Cup-finale

Reacties

Arsenal heeft zich ten koste van Manchester City geplaatst voor de finale om de FA Cup: 2-1. Alexis Sánchez groeide in de verlenging uit tot matchwinner voor The Gunners, die zo het seizoen nog enigszins kunnen redden.

Sánchez schiet Arsenal in extremis naar FA Cup-finale

Voor het eerst in vijftig wedstrijden als manager van Manchester City stuurde Pep Guardiola voor het tweede duel op rij dezelfde elf spelers het veld in. Het feest der vastigheden duurde echter niet lang voor The Citizens. David Silva moest zich in de 25ste minuut geblesseerd laten vervangen door Raheem Sterling. Desondanks waren het de bezoekers die in de eerste helft het meeste aanspraak maakten op de openingstreffer.

Die leek in de veertigste minuut te komen. Leroy Sané gaf de bal op de achterlijn voor, Sergio Agüero leek vervolgens te scoren, waarna Sterling het net liet bollen. Arbiter Craig Pawson keurde de treffer echter af, omdat de bal in zijn ogen over de achterlijn was geweest.

Na een uur mocht City wél juichen. Yaya Touré stuurde Agüero weg, die uiterst koel bleef en Cech verschalke met een stiftje. Het antwoord van Arsenal, dat net als afgelopen maandag tegen Middlesbrough met drie verdedigers aantrad, kwam binnen tien minuten. Alex Oxlade-Chamberlain, die in het 3-4-3-systeem van The Gunners opnieuw als rechter wingback fungeerde, hengelde de bal fraai voor, waarna Nacho Monreal bij de tweede paal de 1-1 binnen volleerde.

Na die twee treffers kwam de wedstrijd pas echt los. City zocht de aanval en raakte via Touré en Fernandinho het aluminium. De Ivoriaan deed dat met een afstandsschot, laatstgenoemde raakte de lat met een kopbal. Aan de andere kant werd Arsenal meerder malen zeer gevaarlijk in de counter. Mesut Özil en invaller Danny Welbeck verzuimden de Londenaren in de reguliere speeltijd de zege te bezorgen.

Verlenging
Daarom was er verlenging nodig om de beslissing te brengen. Met name bij City vloeiden de krachten daarin duidelijk weg. Zo moesten na Silva ook Agüero en Fernandinho de strijd noodgedwongen staken. Aan Arsenal-zijde was Sánchez wél scherp. Na een vrije trap van Özil bleef de bal in de City-doelmond hangen en de Chileen reageerde het snelst: 2-1.

Fabian Delph verzuimde in de slotfase de gelijkmaker te maken, waardoor Arsenal zich voor de finale van het bekertoernooi plaatste. Chelsea, dat zaterdag Tottenham Hotspur uitschakelde, is daarin de tegenstander. De ploeg van Wenger kan zo voor de derde keer in de laatste vier jaar het prestigieuze bekertoernooi op zijn naam schrijven.

Het zou een welkome opsteker zijn in een beroerd seizoen voor Arsenal, dat zich dit jaar voor het eerst onder Wenger niet lijkt te gaan plaatsen voor de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.