Bizarre slotfase kost Janmaat heldenrol, Chelsea herpakt zich overtuigend

Daryl Janmaat leek dinsdag de held van Watford te worden, tot het duel met Crystal Palace in de absolute slotfase plots een totaal andere wending kreeg. Chelsea herpakte zich tegen Huddersfield Town na de flater tegen West Ham United afgelopen weekend.

Crystal Palace - Watford 2-1
Met Timothy Fosu-Mensah in de basis en Jairo Riedewald en Patrick van Aanholt op de bank begon Crystal Palace dramatisch. Al in de derde minuut lag de bal in het net. Smaakmaker Richarlison kapte Fosu-Mensah eenvoudig uit en gaf strak voor richting de instormende Janmaat, die de bal binnenkopte: 0-1.

Het leek lange tijd de winnende treffer te zijn, maar in de slotfase ging het toch nog mis voor Watford. Eerst kreeg Tom Cleverley zijn tweede gele kaart, waarna Palace tegen tien man de wedstrijd naar zich toe trok. Na een dubbele redding van Heurelho Gomes klopte Bakary Sako de ex-PSV'er alsnog: 1-1. Het werd nog erger voor de bezoekers, want in de extra tijd viel zelfs de 2-1. James McArthur tikte van dichtbij raak.

Palace klimt door de zege naar de veilige zeventiende plaats en heeft veertien punten na zeventien duels. Watford staat negende met 22 punten.

Huddersfield Town - Chelsea 1-3
Slechts drie nachten na de 1-0 nederlaag tegen West Ham kreeg Chelsea al de kans om zich te herpakken. Dat gebeurde bij Huddersfield Town zonder noemenswaardige inspanning. De Londenaren waren heer en meester, hoefden geen moment echt alles te geven en boekten een simpele zege.

Nadat in de zesde minuut een goal van Pedro werd afgekeurd wegens buitenspel, was het in de 23ste minuut alsnog raak. Tiemoué Bakayoko liftte de bal over doelman Jonas Lössl heen en Chris Löwe slaagde er niet meer in de bal nog voor de doellijn weg te schieten. Willian zorgde met een rake kopbal nog voor rust voor de 0-2.

Willian viert zijn doelpunt tegen Huddersfield Town.

In de vijftigste minuut werd het duel definitief beslist door Pedro. De Spanjaard schoot feilloos raak nadat Willian de bal al worstelend teruglegde. Door het enorme veldoverwicht besloot manager Antonio Conte al snel sterspelers als Eden Hazard, N'Golo Kanté en Andreas Christensen rust te geven.

Vlak voor tijd maakte invaller Laurent Depoitre met een fraaie kopbal nog wel de eretreffer voor de thuisploeg. Chelsea staat derde met 35 punten. Evenveel als nummer twee Manchester United, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. Huddersfield staat twaalfde.

Burnley - Stoke City 1-0
Het was dinsdag weer een echte Burnley-zege. Voor de zesde keer dit seizoen won dé revelatie van de Premier League met 1-0, waardoor het de trotse nummer vier is achter Manchester City, Manchester United en Chelsea. De zege kwam tegen Stoke, waar Erik Pieters de hele wedstrijd speelde, pas heel laat tot stand. In de 87ste minuut schoot Ashley Barnes de bevrijdende 1-0 tegen de touwen.