Bizarre gebeurtenissen overschaduwen handhaving Dordrecht

Reacties

FC Dordrecht speelt ook volgend seizoen in de Jupiler League. De ploeg verloor vrijdagavond zelf op bezoek bij FC Den Bosch (1-0), maar omdat eerder op de avond Achilles '29 al verloor, waren De Schapenkoppen al zeker van lijfsbehoud. De wedstrijd in Brabant werd tweemaal stilgelegd.

Bizarre gebeurtenissen overschaduwen handhaving Dordrecht

De degradatiezone van de Jupiler League stond deze week vol in de spotlights. Achilles kreeg drie punten in mindering en was daarmee formeel gedegradeerd. De hekkensluiter van de competitie spande echter een kort geding aan, waardoor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen opeens wel weer belangrijk was voor de strijd tegen degradatie.

FC Dordrecht had met alle commotie maar één doel, punten pakken tegen FC Den Bosch. Het kon zichzelf veilig spelen door te winnen in De Vliert, maar FC Den Bosch bleek een geduchte tegenstander. De ploeg speelde geen rol van betekenis meer in de strijd om de play-offs, maar wilde in eigen huis het seizoen goed afsluiten.

De eerste stap richting een goed einde voor de thuisploeg werd na 23 minuten gezet. Romero Regales benutte een strafschop, waarna het feest op de tribunes kon beginnen. De fans in Den Bosch lieten zich echter van hun slechtste kant zien, door vuurwerk af te steken en op het veld te gooien. Ook vatten spandoeken op de tribune vlam. Omdat er daarnaast een vuurwerkbom vlak bij een ballenjongen ontplofte, besloot scheidsrechter Siemen Mulder het duel stil te leggen.

Na de hervatting konden beide ploegen geen potten meer breken, waarna de kleedkamers werden opgezocht. De tweede helft werd echter niet gestart, omdat op de tribune iemand onwel werd. Reanimatie was nodig en een ambulance kwam ter plaatse. Door het oponthoud volgde een bizarre situatie voor FC Dordrecht, dat tijdens de tweede helft doorkreeg dat Achilles officieel gedegradeerd was. De wedstrijd werd dan ook plichtmatig uitgespeeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.