Bizarre CL-statistiek Simeone: geen Ronaldo, geen probleem

Reacties

Met het uitschakelen van het Liverpool van Jürgen Klopp in de knock-outfase van de Champions League heeft Atlético Madrid een unieke prestatie geleverd. Een blik op de statistieken die horen bij een historische Europese avond op Anfield.

Bizarre CL-statistiek Simeone: geen Ronaldo, geen probleem
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
nv
2 - 3
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Voor Jürgen Klopp was een uitschakeling met Liverpool in de knock-outfase van een Europees toernooi een nieuwe ervaring. De Duitser had sinds zijn komst naar de Engelse grootmacht in oktober 2015 nog nooit een tweeluik verloren. In zijn eerste seizoen haalde Liverpool de Europa League-finale, waarin werd verloren van Sevilla. Een jaar later was de club niet actief op het Europese podium door de tegenvallende prestaties in eigen land. Bij de terugkeer in de Champions League in het seizoen 2017/18 werd direct de finale bereikt, waarin Real Madrid te sterk was. Vorig seizoen werd de eindstrijd van het miljardenbal gewonnen ten koste van Tottenham Hotspur.

Bij Liverpool was er vooraf nog veel vertrouwen dat de 1-0 nederlaag uit de heenwedstrijd in eigen huis rechtgezet kon worden. De ploeg had al 42 Europese wedstrijden op rij niet meer verloren op Anfield. In die reeks werd er liefst 37 keer gewonnen. Woensdag volgde een nieuwe zege in reguliere speeltijd, maar ging het in de verlenging mis.

Door de knappe comeback blijft de staat van dienst van Simeone in de knock-outfase van de Champions League ontzettend indrukwekkend. De Argentijn, die in december 2011 trainer van Atlético werd, heeft een bijna perfecte formule gevonden voor de knock-outfase van de Champions League. Alleen Real Madrid heeft de stadgenoot vaak dwarsgezeten. Tussen 2014 en 2017 eindigde het Champions League-avontuur voor Atlético telkens met een nederlaag tegen Real Madrid.

In het seizoen 2017/18 stelde Atlético teleur in de Champions League. De ploeg werd uitgeschakeld in een poule met Chelsea, AS Roma en Qarabag. Een jaar later haalde Atlético wel de knock-outfase en was Juventus de tegenstander in de achtste finale. Door een groots optreden van Ronaldo werden de Madrilenen uitgeschakeld. Het leidde tot een bizarre statistiek: Simeone is in de knock-outfase van de Champions League tot op de dag van vandaag alleen nog maar uitgeschakeld door een team met Ronaldo in de ploeg. Mogelijk volgt in de kwartfinale nu een nieuwe confrontatie met de Portugees. Dan moet Juventus allereerst volgende week (datum nog afhankelijk van de corona-perikelen) afrekenen met Olympique Lyon, daarna volgt de loting.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.