Bijzondere avond voor Lewandowski en Müller bij dominant Bayern

Bayern München heeft in zijn eerste groepswedstrijd van het nieuwe Champions League-seizoen geen fout gemaakt. Der Rekordmeister hield het onnodig lang spannend tegen Rode Ster Belgrado, dat pas tien minuten voor tijd kopje onder ging.

Bayern München
3 - 0
Rode Ster Belgrado

Olympiakos en Tottenham Hotspur kwamen eerder op de woensdag niet verder dan een 2-2 gelijkspel en dus kon Bayern direct een gaatje slaan in Groep B. Zoals verwacht kon worden was de ploeg van Niko Kovac zeer dominant tegen Rode Ster Belgrado, de kampioen van Servië. Toch duurde het lang voordat Bayern het overwicht kon vertalen naar doelrijpe kansen.

De man die voor de creativiteit moet zorgen bij Bayern, aanwinst Philippe Coutinho, kreeg de eerste serieuze mogelijkheid. Op aangeven van Lucas Hernández (één van de vier Fransen in de basis bij Bayern) schoot hij net over. De druk nam na deze kans toe en tien minuten voor rust nam Bayern de leiding. Uit een perfecte voorzet van Ivan Perisic kopte Coman raak.

Rode Ster, met Rajiv van La Parra in de basis, moest door deze tegenvaller wat meer de aanval zoeken om nog een resultaat aan het bezoek aan Duitsland over te houden. De bezoekers waren echter niet sterk genoeg om het Bayern echt lastig te maken. De gastheer bleef de gevaarlijkste ploeg en kreeg nog grote kansen via Robert Lewandowski, Corentin Tolisso en Perisic, maar de tweede treffer wilde lange tijd maar niet vallen.

Rode Ster bleef in de wedstrijd en kwam dertien minuten voor tijd bij een spaarzame aanval erg dicht bij de gelijkmaker. Het geplaatste schot van Marko Marin ging maar net naast het doel van Manuel Neuer, die met de schrik vrijkwam. Aan de overkant viel de langverwachte 2-0 vervolgens alsnog. Lewandowski profiteerde van gerommel in de Rode Ster-defensie en tikte binnen. Het betekende zijn tweehonderdste doelpunt in het shirt van Bayern.

Na de mijlpaal van Lewandowski mocht ook Thomas Müller een persoonlijk feestje vieren. De aanvaller kwam als invaller in de ploeg en speelde zo zijn 106e wedstrijd in de Champions League. Dat is een verbetering van het clubrecord: Philipp Lahm speelde 105 duels voor Bayern in het miljardenbal. Müller luisterde zijn feestwedstrijd op met het slotakkoord (3-0) en Bayern heeft nu al twee punten meer dan Tottenham, in de tweede speelronde de tegenstander in Londen.