Bijzondere actie van Vitesse-fans levert flink wat klachten op

Reacties

Met een absolute degradatiekraker in Arnhem vonden de fans van Vitesse dat hun club wel een extra steuntje in de rug kon gebruiken en daarom werd ervoor gekozen om meer druk op tegenstander FC Volendam te leggen. Er werden massaal fluitjes mee naar het stadion genomen, waar driftig op werd geblazen bij balbezit van de tegenstander.

Bijzondere actie van Vitesse-fans levert flink wat klachten op
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
1 - 1
FC Volendam
FC Volendam

Vitesse - Volendam is de nummer achttien tegen de nummer zeventien van de Eredivisie, de winnaar krijgt een aardige boost op weg naar de veilige haven. Fans van Vitesse hingen buiten GelreDome een spandoek op met de tekst 'Tot het laatste fluitsignaal. Uit volle borst voor geel en zwart' en dat bleek achteraf gezien een waarschuwing te zijn.

Gedurende de eerste helft klonk er nagenoeg constant, zeker als Volendam de bal had, een scherpend gefluit van honderden fans. Op X werd er flink geklaagd vanwege het irritante geluid, via ESPN was zichtbaar dat meerdere fans de handen op de oren hielden om het geluid een beetje te dempen. 'Eén ding is zeker... het ziekenhuis in Arnhem krijgt het morgen druk met mensen die gehoorschade hebben opgelopen', was een gevatte reactie op social media.

Overigens leek de actie van de fans wel te werken, want Vitesse speelde tegen Volendam een van de beste helften van het seizoen. De Arnhemmers vergaten zichzelf meerdere keren te belonen, bij rust stond het 1-1.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.