Bijrol De Ligt in zoveelste Ronaldo-show

Reacties

Juventus heeft AS Roma zaterdag verslagen en daarmee de Romeinen ook de derde plaats in de Serie A afhandig gemaakt.

Bijrol De Ligt in zoveelste Ronaldo-show
© Pro Shots
Juventus
Juventus
2 - 0
AS Roma
AS Roma

'Helaas kan ik niet beloven dat ik nog twintig jaar kan doorgaan op deze manier. Maar ik kan jullie wel beloven dat ik zo lang mogelijk doorga.' Het was de boodschap van Ronaldo, die vrijdag zijn 36ste verjaardag en twintigjarige jubileum als prof had gevierd.

Een dag na het feestje onderstreepte Ronaldo zijn niet aflatende drive. De Portugees had dertien minuten nodig om de ban tegen AS Roma te breken. Na een goede aanname haalde hij direct en succesvol uit; 1-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Met zijn goal voerde hij zijn indrukwekkende cijfers sinds zijn Serie A-entree in 2018 verder op. Ronaldo is direct betrokken geweest bij 84 Juventus-treffers – 68 goals en 16 assists - in de Italiaanse competitie. Geen enkele andere speler kan dergelijke statistieken overleggen in deze periode. Alleen Ciro Immobile komt met 82 in de buurt van het Portugese fenomeen.

Ronaldo, die in de eerste helft een tweede treffer was onthouden door het aluminium, legde met zijn vroege treffer de basis voor het succes. Halverwege de tweede helft moest Roma het hoofd definitief buigen. Na een voorzet van de net ingevallen Dejan Kulusevski werkte Roger Ibañez met Ronaldo in zijn rug de bal in het eigen doel.

AS Roma, waar Rick Karsdorp aan de aftrap stond, was niet bij machte Juventus in verlegenheid te brengen. Ook na de entree van de in ere herstelde spits Edin Dzeko bleef de Turijnse defensie met de laat ingevallen Matthijs de Ligt overeind. Door de overwinning wipte Juventus over AS Roma naar de derde plaats in de Serie A.

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.