'Bij Arsenal geeft niemand een interview als hij boos is'

Reacties

Reiss Nelson voelt zich uitstekend op zijn plek bij Arsenal. De aanvaller werd vorig seizoen nog verhuurd aan Feyenoord, maar merkt dat hij inmiddels wat meer uitzicht heeft op speeltijd in Engeland. Mede door de aanwezigheid van Mikel Arteta denkt hij niet aan een vertrek in januari. 

'Bij Arsenal geeft niemand een interview als hij boos is'
© Pro Shots

De 22-jarige Nelson kent Arteta al sinds zijn dertiende. Toen Arteta in de nadagen van zijn carrière al aan de slag ging als trainer in de jeugdopleiding, om uiteindelijk zijn diploma te kunnen verdienen, werkte hij samen met de aanvaller. 'Als ik de bal had, dribbelde ik gewoon iedereen voorbij. Hij lachte dan en legde zijn arm om m'n schouder. Ik voelde me op mijn gemak. Zo gaat dat nu nog steeds', vertelt Nelson in de London Evening Standard

'Zijn persoonlijke managementstijl is een van de redenen waarom we van hem houden. Ik vind hem een genie op het gebied van trainingen, wedstrijdvoorbereidingen en zijn communicatie', voegt de vleugelaanvaller toe. 'Hij doet veel dingen buiten het veld om de samenhang van het team te bevorderen. Het is heel belangrijk om een manager te hebben die begrijpt dat er ook een leven buiten het veld is. Soms staan we met z'n allen in een cirkel en spreekt Mikel met iedereen. Hij deelt zijn wijsheden en geeft de spelers een goed gevoel over zichzelf. Het is fantastisch dat we zo open naar elkaar kunnen zijn in een ploeg.'

Arsenal is voor aanvang van het WK de verrassende koploper van de Premier League. De eerste 14 wedstrijden leverden 37 punten op; nummer twee Manchester City pakte er 32. Wat is het geheim van The Gunners, afgezien van de trainer? 'Alle neuzen staan dezelfde kant op. Niemand geeft een interview als hij boos is of buiten de basisploeg valt. Als we op de bank zitten, dan juichen we voor de speler op onze positie', zegt Nelson, die zelf op 30 oktober (5-0 zege op Nottingham Forest) als invaller zijn eerste twee doelpunten van het seizoen maakte. Hoewel hij geen basisplek heeft, wil Nelson het seizoen 'gewoon' voltooien in het Emirates Stadium.

'Arsenal is voor mij de beste club op dit moment. Ik ben hier al heel lang en voel me hier op mijn plek. Natuurlijk wil ik iedere week voetballen, maar ik heb het gevoel dat ik hier alleen maar beter word', legt hij uit. 'Mikel is het type trainer dat ik nodig heb om een volgende stap te zetten in mijn carrière. Ik denk niet aan een transfer naar een andere club in januari. Het enige waar ik mee bezig ben, is: hoe kan ik zo goed mogelijk presteren als ik de kans krijg? Ik ben een Arsenal-fan en ik hoop een nieuw contract te krijgen. Ik zorg ervoor dat ik op alles voorbereid ben en dat ik alles geef voor het team.' Het huidige contract van Nelson loopt na dit seizoen af.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.