Prachtige rentree voor Nelson bij ruimste Arsenal-zege van 2022

Arsenal heeft zondag de ruimste competitiezege van het seizoen geboekt. De ploeg van Mikel Arteta beleefde een zorgeloze middag tegen Nottingham Forest en scoorde vijf keer. Twee van de doelpunten werden gemaakt door Reiss Nelson, die als invaller zijn eerste Premier League-wedstrijd speelde sinds november 2020. Arsenal heeft op de ranglijst twee punten meer dan nummer twee Manchester City.

Arsenal
Arsenal
5 - 0
Nottingham Forest

Nelson moest al na 26 minuten invallen. De ex-aanvaller van Feyenoord kwam binnen de lijnen als vervanger van Bukayo Saka, die een tik kreeg in de vijftiende minuut en uiteindelijk moest concluderen dat hij niet verder kon. Hoewel Saka slechts kort op het veld stond, leverde hij wel een wezenlijke bijdrage aan de zege. Met een scherpe voorzet vanaf de zijkant van het strafschopgebied stelde hij de alerte Gabriel Martinelli in staat om de 1-0 binnen te koppen. De spelers toonden bij de doelpuntviering een shirt van Pablo Marí, die is geopereerd nadat hij werd neergestoken in een supermarkt. Marí wordt door Arsenal verhuurd aan AC Monza.

In het restant van de eerste helft werd een inzet van Martinelli van de lijn gehaald en vuurde Gabriel Jesus naast. Na de pauze wist Arsenal de marge wel flink uit te breiden. Nelson kapte Remo Freuler uit in het strafschopgebied en stuitte met zijn schot op keeper Dean Henderson, alvorens te scoren in de rebound. Hij maakte zijn tweede Premier League-doelpunt ooit. Zijn eerste was alweer 2 jaar en 107 dagen geleden, maar op nummer drie hoefde Nelson daarna slechts drie minuten te wachten. Hij zorgde op aangeven van Jesus voor de 3-0 met een inzet van dichtbij.

Een weergaloos afstandsschot van Thomas Partey betekende de 4-0. De middenvelder ontving de bal net buiten het strafschopgebied van Nelson en plaatste het leer op overtuigende wijze in de rechterbovenhoek. Martin Ødegaard vond tussen meerdere verdedigers de ruimte voor een hoog schot en bepaalde de eindstand op 5-0. Dat was de ruimste Premier League-zege van 2022 voor Arsenal; de laatste overwinning met vijf goals verschil was op 26 december 2021 (0-5 bij Norwich City). Arsenal won achttien keer eerder een thuiswedstrijd in de Premier League met minstens vijf goals verschil, maar dat gebeurde nooit na het tijdperk van Arsène Wenger.