Nelson mikt op nieuw contract: 'Nooit mijn plan geweest de club te verlaten'

Reacties

Als het aan Reiss Nelson ligt, zet hij spoedig zijn handtekening onder een nieuw contract bij Arsenal. De 22-jarige aanvaller kreeg zondag de kans tegen Nottingham Forest en greep die met beide handen aan.

Nelson mikt op nieuw contract: 'Nooit mijn plan geweest de club te verlaten'
© Pro Shots

Nelson kwam nog voor rust binnen de lijnen voor de geblesseerd geraakte Bukayo Saka. De voormalig Feyenoorder fleurde zijn eerste minuten dit seizoen in de Premier League op met twee doelpunten. Dat smaakt naar meer voor Nelson, die komende zomer uit zijn contract loopt bij Arsenal. 'Dat zijn nog maar een paar maanden', rekent hij voor in gesprek met The Athletic. 'Een nieuw contract zou fantastisch zijn. Ik wil graag blijven, mijn kans grijpen en gewoon het team helpen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zijn glansrol tegen Nottingham kwam Nelson goed uit, want de aanvaller speelde sinds zijn terugkeer in Londen een marginale rol. Een dijbeenblessure hield Nelson de eerste weken van het seizoen langs de kant en vervolgens deed manager Mikel Arteta alleen in de Europa League een beroep op hem. 'Maar ik heb nooit aan mezelf getwijfeld bij deze club. Ik speel hier sinds mijn achtste en heb een zeer, zeer sterke band met Arsenal. Natuurlijk was ik soms down, maar het is nooit mijn plan geweest de club te verlaten.'

Europa League
Donderdag maakt Nelson kans op zijn volgende minuten in het shirt van The Gunners. Arsenal neemt het op de slotdag van de Europa League op tegen het al uitgeschakelde FC Zürich. De Londenaren moeten winnen om zich te verzekeren van de groepswinst. PSV speelt uit tegen Bodø/Glimt en mag ook nog hopen.

UEFA Europa League

Stand Groep A UEFA Europa League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
6
5
0
1
8-3
+5
15
2
PSV
6
4
1
1
15-4
+11
13
3
FK Bodø/Glimt
6
1
1
4
5-10
-5
4
4
FC Zürich
6
1
0
5
5-16
-11
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.