Nelson beleeft droomterugkeer: 'Het was alsof ik FIFA speelde'

Reacties

Reiss Nelson kan zijn geluk niet op. De 22-jarige aanvaller speelde zondag zijn eerste Premier League-wedstrijd voor Arsenal in bijna twee jaar en kwam direct tweemaal tot scoren. Nelson moest de geblesseerde Bukayo Saka vervangen in de eerste helft tegen Nottingham Forest en greep de kans met beide handen aan.

Nelson beleeft droomterugkeer: 'Het was alsof ik FIFA speelde'
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
5 - 0
Nottingham Forest
Nottingham Forest

Na een klein kwartier kreeg Saka een tik, waarna hij nog ruim tien minuten op het veld bleef staan. Mikel Arteta was er al direct niet gerust op en liet Nelson warmlopen aan de zijlijn. 'Toen ik moest warmlopen, dacht ik: misschien moet ik zo meteen weer gaan zitten. Maar hij zei op een gegeven moment: "Oké, je kan nog wat langer blijven lopen." Ik bleef warmlopen, ging weer zitten, stond weer op, als een jojo', blikt Nelson terug op de clubsite.

'Uiteindelijk zei hij: "Reiss, je gaat invallen." Ik dacht: oh, wauw. Ik wist dat dit mijn moment was en dat ik mijn kans moest pakken. Ik ben blij dat ik het team kon helpen', geeft hij aan. Na de pauze scoorde Nelson in korte tijd tweemaal. 'Dat was geweldig. Het voelde alsof ik FIFA speelde.' Voor zondag had de aanvaller slechts eenmaal gescoord, in een leeg Emirates Stadium tegen Liverpool in juli 2020. Scoren voor de fans voelde toch anders.

'Het geluid... Ja, ik heb hier lang op gewacht. Ik ben verhuurd en soms krijg je het gevoel dat de kans niet gaat komen. Maar ik geloof in God, ik geloof in mezelf en ik geloof in de ploeg. Ik was er klaar voor als de kans zou komen', maakt Nelson duidelijk. Hij bracht het afgelopen seizoen door bij Feyenoord en scoorde 4 keer in 32 officiële wedstrijden. Arteta vindt dat Nelson bij Feyenoord en nadien bij Arsenal een stuk volwassener is geworden.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Niet alleen ik, maar alle stafleden en al zijn ploeggenoten zijn enorm blij voor hem', vertelt de trainer van Arsenal op de persconferentie na de ruime overwinning. 'Hij is een jongen die zich echt aan het ontwikkelen is, die echt volwassen wordt. Hij laat iedere dag zien hoe gedreven hij is. Hij kreeg vandaag een kans en heeft het erg goed gedaan, want hij heeft ons geholpen om de wedstrijd te winnen.'

Op welke vlakken Nelson zich zoal heeft ontwikkeld? 'Zijn volwassenheid, hoezeer hij is gefocust op het voetbal, de manier waarop hij spreekt, hoe hij reflecteert, hoe hij respect opbrengt voor beslissingen, hoe hij iedereen op de proef stelt', somt Arteta op. 'Het is een genot om met hem te werken. We hopen allemaal dat hij het goed doet. Wat hij vandaag presteerde, heeft hij ook echt verdiend.'

Tot slot laat Arteta weten dat het WK 'hopelijk niet' in gevaar zal komen voor Saka. 'Het was een vervelende tik, hij was aan het hinken, maar ik denk niet dat het veel ernstiger is dan dat. We zullen zien hoe het in de komende paar dagen gaat. Hij had last van zijn voet en enkel en was niet fit genoeg om door te gaan.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.