Bielsa vraagt om uitleg over veelbesproken schorsing voor Struijk

Reacties

Marcelo Bielsa hoopt meer uitleg te krijgen over waarom Pascal Struijk een schorsing van drie wedstrijden heeft gekregen na zijn rode kaart tegen Liverpool. De manager van Leeds United denkt dat extra informatie de spelers kan helpen 'bij het verbeteren van het nemen van beslissingen'.

Bielsa vraagt om uitleg over veelbesproken schorsing voor Struijk
© Pro Shots

Struijk werd weggestuurd na een tackle op Harvey Elliott, die hierbij een zware enkelblessure opliep. Dat was meer pech dan de schuld van Struijk: de verdediger speelde de bal en scheidsrechter Craig Pawson liet in eerste instantie ook gewoon doorvoetballen. Pawson stopte het spel toen duidelijk was dat het goed mis was voor Elliott en Darren England, de VAR van dienst, adviseerde om een rode kaart te geven.

Na zijn uitsluiting kreeg Struijk een schorsing van drie duels opgelegd. Leeds ging tegen die straf in beroep, maar zonder succes: de schorsing voor de Nederlandse verdediger bleef staan. Elliott noemde dat op social media onterecht. Hij neemt Struijk niets kwalijk en is tot de conclusie gekomen dat hij gewoon erg ongelukkig is geweest.

Dat is ook de conclusie van Bielsa, de coach van Struijk bij Leeds. 'De meerderheid van situaties die vergelijkbaar zijn met deze levert niet dezelfde gevolgen op', sprak de manager. 'Dat is ook waarom de geblesseerde speler heeft gezegd dat er geen slechte intenties waren. Ik begrijp dat de mensen die dit soort momenten beoordelen en beslissingen moeten nemen andere argumenten hebben dan de mensen die ik hierover gesproken heb. Het is ook goed dat het zo is.'

'We zouden begeleid moeten worden door de gedachten van de autoriteiten, niet door mijn gedachten', vervolgde Bielsa. 'Het is misschien wat overdreven om te zeggen dat ik op een uitleg hoop, maar het zou voor de spelers zeker helpen bij het verbeteren van het nemen van de beslissingen.'

Struijk is er door zijn schorsing op vrijdagavond niet bij, wanneer Leeds het in de competitie opneemt tegen Newcastle United. De verdediger mist ook de wedstrijden tegen West Ham United (Premier League) en Fulham (League Cup). Hij kan zijn rentree maken tegen Watford, op 2 oktober.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.